Bărbat încătuşat bătut în plină stradă. Un poliţist din Capitală, anchetat de superiori

Data publicării:
batut

Este puţin după ora 4 şi jumătate dimineaţa. Un şofer care trece prin centrul Bucureştiului, pe bulevardul care leagă Piaţa Unirii de Piaţa AIba Iulia, suprinde o scenă şocantă. Camera de pe bordul maşinii sale înregistrează totul.

Persoana era încătuşată la picioare. Nici nu putea să fugă. La un moment dat a plecat din zona de pe trotuar şi a ajuns în zona din mijlocul intersecţiei”, a povestit pentru Digi24 martorul ocular.

Un agent de poliţie se duce după el şi, supărat că nu îl ascultă, îl loveşte cu piciorul.

Mai mulţi agenţi îl ridică pe bărbat de jos ţinându-l de cătuşele de la mâini şi picioare şi îl târăsc pe marginea drumului. Tânărul cere ajutorul primilor şoferi care opresc în zonă.

Violenţele nu se opresc aici. Poliţistul aruncă cu apă pe bărbat, îl trage şi îl trânteşte pe asfalt. Urmează o altă corecţie...

Ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat agentul se întoarce spre şoferi şi le face semn să plece din zonă. Camera suprinde şi identitatea poliţistului. Câțiva tineri privesc și ei de pe margine scenele violente.

„Nu ştiu dacă acei martori erau efectiv cetăţeni ca şi mine sau erau angajaţi ai poliţiei. Ce m-a frapat e că n-am văzut un echipaj de salvare SMURD sau salvarea Municipiului Bucureşti. Pentru că persoana era aparent rănită sau avea anumite probleme”, a declarat martorul ocular.

Poliţiştii se apără. Spun că au fost obligaţi să-i pună cătuşe la mâini şi picioare bărbatului pentru că devenise agresiv.

„Pentru imobilizarea bărbatului, care se manifesta agresiv atât faţă de poliţişti, cât şi faţă de propria persoană, s-a impus folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare, acesta fiind încătuşat”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Cât despre comportamentul agentului, șefii lui spun că vor analiza modul în care poliţistul a reacţionat în această situaţie. Ar putea fi mustrat sau chiar suspendat. Și asta pentru că imaginile arată clar: tânarul aflat la pământ este lovit, deşi nu-i atacă pe oamenii legii. În cele din urmă,bărbatul a fost urcat în Salvare şi internat la Spitalul Obregia din București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri