Bilanţ: 227 de locuinţe au fost distruse de inundaţiile de săptămâna trecută din Galaţi

Data publicării:
galati

Sute de locuinţe şi zeci de drumuri au fost devastate de inundaţiile care au lovit săptămâna trecută localităţile Cudalbi şi Costache Negri din Galaţi. Fiecare familie care a rămas fără un acoperiş deasupra capului va primi de la stat 1000 de lei. Pentru refacerea infrastructurii, este necesară suma de 2,4 milioane de lei, potrivit calculului făcut de autorităţi.

227 de locuinţe din cele două localităţi inundate au fost distruse. Au fost demarate anchete sociale în Cudalbi şi Costache Negri pentru a fi identificat numărul exact al persoanelor afectate, care vor primi un ajutor financiar de urgenţă în valoare de 1000 de lei de familie. Ajutorul total se ridică la 27 milioane de lei.

De asemenea, familiile celor nouă persoane care şi-au pierdut viaţa vor primi câte 5000 de lei.

Banii au fost alocaţi din Fondul de Intervenţie aflat la dispoziţia Executivului şi vor ajunge la sinistraţi în maximum două săptâmâni de la publicarea deciziei Guvernului în Monitorul Oficial.

Banii necesari refacerii drumurilor judeţene, a podurilor şi podeţelor distruse, vor fi asiguraţi de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri