Birou de poliţist, condiţii de celulă. Clădirea unui sediu de Poliție din Bihor e veche de 150 de ani

Data publicării:
politie

Sediul poliţiei din Aleşd se află în centrul oraşului. Pe dinafară, clădirea arată bine. În interior însă pereţii riscă să cadă pe poliţişti.

Chiar deasupra dumneavostră e un candelabru care se poate prăbuși. Orice perete se poate dărâma în orice moment”, spune comisar-șef Ioan Pavel, comandantul Poliției Aleșd.

După 1990 s-au făcut mici reparaţii, dar sediul nu a fost niciodată renovat complet.

E un sediu fără apă curentă, fără grupuri sanitare. Când plouă chiar dacă nu e torențial, se infiltrează apa prin toate colțurile, plouă în secretariat, pe toate coridoarele”, mai spune comandantul Poliției Aleșd.

O instituţie care ar trebui să inspire respect este mai degrabă obiectul milei localnicilor.

- Da' de unde să impună respect, n-are nicicum să impună respect!

- Nici nu-ţi vine să intri acolo.

- Nu doar polițiștii nu pot să lucreze, nu pot lucra în astfel de condiții nici alte instituții care sunt în situația asta.

Într-o situaţie la fel de gravă este şi clădirea veche de peste 150 de ani în care funcţionează Poliţia din municipiul Salonta.

„Toți pereții sunt plini de igrasie, sunt infiltrații de apă prin acoperiș, iarna e disconfort pentru polițiști, afectează negativ activitatea”, declară comisar Sorin Maghiar, împuternicit la comanda Poliției Salonta.

Autorităţile locale spun că sediile aparţin Ministerului de Interne, care trebuie să aloce fondurile necesare pentru reparaţii.

„Am primit solicitări pe sediile de Poliție din diverse localități ale județului Bihor, pe o parte din ele s-au și alocat bani”, spune Claudiu Pop, prefectul de Bihor.

În multe cazuri, autorităţile centrale au promis că vor trimite bani, însă întârzie să o facă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri