Biziday | Cârdășie pe bani publici

Data publicării:
semafor culoare-1

În urmă cu cinci ani, fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, semna un contract pentru a înlocui vechile semafoare din oraş. Lucrarea a costat mai bine de opt milioane de lei, bani din bugetul local. La scurt timp după aceea Curtea de Conturi a ajuns la concluzia că primăria a plătit mai bine de trei milioane într-un mod iresponsabil, deoarece contractul nu prevedea numărul de borne şi indicatoare ci costul total. Prin urmare nimeni nu putea şti exact cât costa o bornă.

Actul de constatare şi de control realizat de către Curtea de Conturi rămâne valabil. Bugetul local a fost prejudiciat cu o sumă de 3 milioane 75 de mii de lei”, spune Cristian Pup, judecător la Curtea de Apel Timişoara.

Dar urmașul lui Ciuhandu la conducerea primăriei Timișoara, Nicolae Robu, a dispus o expertiză contabilă ce a ajuns la concluzia că nu există niciun prejudiciu.

În final, dosarul a fost clasat din lipsă de probe. Acum, însă, procurorii s-au autosesizat şi au redeschis dosarul, iar fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, şi doi funcţionari din Primărie sunt anchetaţi.

„Ştiu că s-a făcut o expertiză care a dovedit prejudiciu nul şi pe tema asta s-a şi clasat. Şi acum se redeschide procesul, cu alte cuvinte se reia procesul la insistenţele, mă rog, procurorului”, spune Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timișoarei.

Cer să se facă toate diligenţele pentru a recupera prejudiciul de la firma cu care s-a colaborat la acea vreme”, spune Nicolae Robu, actualul primar.

Firma despre care vorbeşte primarul Robu are contract cu administraţia locală din Timişoara încă din 2001 și până în 2016. Așadar inclusiv sub administrația primarului Robu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri