Blue Air operează zborurile charter în condiţii normale sâmbătă către aeroportul din Antalya

Data publicării:
blue air

„Decizia de operare a venit în urmă consultărilor avute pe parcursul nopţi atât cu reprezentanţii tur operatorilor parteneri, agenţii noştri de handling din Antalya, cât şi cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe Român”, a anunţat Blue Air.

Reprezentanţii companiei au fost în legătură permanentă, pe parcursul zilei, cu echipajele care operau zborurile. Acestea au reconfirmat că pe aeroportul din Antalya nu există niciun semn de presiune perceptibil, operaţiunile desfăşurându-se normal.

„Pe această cale dorim să reasigurăm pasagerii noştri că, în strânsă legătură cu autorităţile statului, cât şi cu agenţiile tur operatoare partenere, monitorizăm îndeaproape situaţia şi vom continuă să operăm zborurile conform orarului stabilit şi comunicat”, transmite Blue Air.

Preşedintele ANAT, Alin Burcea, a declarat pentru News.ro sâmbătă dimineaţă că turiştii români aflaţi în staţiunile din Turcia nu sunt afectaţi de lovitura de stat organizată vineri seară şi nu doresc să se întoarcă în România, iar cursele nu sunt anulate pentru Antalya şi Bodrum, toate zborurile fiind derulate normal.

La rândul său, compania Tarom a anunţat că va opera cursa aeriană de linie care era programată după-amiază, la ora 16:25, de pe Aeroportul Henri Coandă spre Aeroportul Ataturk din Istanbul, după ce a anulat zborul de dimineaţă.

La întoarcere, cursa va prelua şi pasagerii celei anulate sâmbătă dimineaţă din cauza lipsei de operabilitate pe aeroport, zborul retur urmând să aibă loc la ora 18:35, cu care vor fi repatriate 131 de persoane.

În plus, Tarom va opera un zbor umanitar organizat împreună cu MAE, care va decola de pe aeroportul Ataturk la ora 2.15 şi va putea prelua 131 de români care se află în Istanbul.

„Restul cetăţenilor români care nu vor putea fi îmbarcaţi cu zborul numărul RO264 vor putea fi preluaţi cu zborul umanitar al companiei TAROM RO2264, care va decola începând cu ora 02.15 (oră pentru care a fost acordat culoarul de zbor de către autorităţile locale turce) şi care va putea prelua un număr maxim de 131 de cetăţeni”, transmite MAE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri