Boala limbii albastre se extinde în alte trei județe

Data publicării:
vacaaa

Reprezentanții DSV Gorj au confirmat existența a nouă focare de boala limbii albastre în judeţ. 30 de animale sunt bolnave, iar veterinarii continuă să recolteze analize.

Două focare de îmbolnăvire au fost confirmate și în Argeș, în localitățile Cocu și Călinești. Aici, autorităţile au activat Centrul local de combatere a bolilor. S-a instituit zonă de protecţie pe o rază de o sută de kilometri în jurul focarelor confirmate şi s-a dispus efectuarea unui recensământ al animalelor ce ar putea fi afectate de această boală.

Și în Bacău au fost confirmate patru noi focare, în Dărmănești, Caiuți și Măgirești.

Ieri, Ministerul Agriculturii din Iordania a interzis importul de ovine şi bovine din România, după ce Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor a anunţat că a depistat mai multe cazuri de îmbolnăvire cu boala limbii albastre în rândul bovinelor. România este al doilea mare exportator de carne către Iordania, după Australia, Regatul importând anual din țara noastră între 300.000 şi 400.000 de ovine şi bovine. Alţi exportatori importanţi pentru Iordania sunt Moldova, Georgia, Azerbaidjan şi Sudan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri