C.T. Popescu: Confiscarea l-ar face pe Dan Voiculescu să înghită cu noduri varza cu cârnați

Data publicării:
sediul intact

DAN VOICULESCU a fost condamnat la zece ani închisoare. În plus, toate proprietăţile cumpărate de la stat, domeniul ICA, sunt confiscate, adică cele 3,6 hectare de teren şi clădirile totalizând 10 mii de metri pătraţi. Inclusiv sediile posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3 vor fi confiscate, dar şi vila omului de afaceri, de pe şoseaua Kiseleff.

„Atât timp cât voi fi lider politic şi cetăţean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3 / Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţară noastră, indiferent de politica lor editorială, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la liberă exprimare şi independenţa presei.

Sunt convins că, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnaţi, o ţară liberă poate exista doar dacă există şi o presă liberă. Alături de milioane de alţi români doresc şi cred că mulţi ani de acum înainte "Antena 3 va fi aici"!”, a scris Victor Ponta pe Facebook, preluând sloganul Antenei 3.

Voiculescu nu are nimic de-a face cu presa, numai Traian Băsescu a identificat presa cu mogulii, cu Voiculescu, cu Patriciu, cu Vântu, disprețuind jurnaliștii, considerându-i niște anexe ale patronilor. Presa nu înseamnă Dan Voiculescu”, a spus la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

„Cât timp au finanțarea necesară, Antenele trebuie să-și desfășoare activitatea nestingherite de nimeni, nu are importanță ce politică au aceste posturi, ce propagandă doresc să susțină. Sunt posturi private”, a explicat jurnalistul. „Ține de situația privată a lui Dan Voiculescu”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

„O să mai scrie o carte acolo, i se reduce pedeapsa pentru vârstă, va încerca să-și consolideze imaginea de victimă a regimului lui Traian Băsescu cu ajutorul propagandei mediatice”, a mai spus comentatorul, vorbind despre detenția lui Dan Voiculescu.

În opinia jurnalistului, cu adevărat eficientă nu este încarcerarea omului de afaceri, în vârstă de 70 de ani, cât o confiscare consistentă a averii. „Asta l-ar face să înghită cu noduri varza cu cârnați pe care povestea că a mâncat-o aseară și paharele cu vin pe care le-a băut”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți intervenția integrală la Digi24 a jurnalistului în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri