C.T. Popescu: „Domnul Iohannis ia contact cu mușcăturile năpârcii cu ochelari”

Data publicării:
CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că relația dintre președinte și premier a atins un nou punct. „Dl Iohannis ia contact cu cruda realitate. Până acum a crezut că dl Ponta e un băiat bun și ascultător care se va așeza în postura asta de învățăcel al domnului Iohannis, îi va aduce omagii. Acum ia contact cu mușcăturile năpârcii cu ochelari, cum îi spuneam domnului Ponta”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

C.T. Popescu: În problema chelirii munților, domnul Iohannis greșește

Cât despre conflictul iscat de Codul Silvic, Cristian Tudor Popescu spune că cel care are o abordare corectă este totuși premierul Victor Ponta. „În problema chelirii munților României, căci despre asta este vorba, nu e vorba de concurență 30 la sută, regim de exploatare... E vorba de un fapt pe care-l putem vedea cu toții: ce se întâmplă prin Harghita, prin Suceava, cu munții patriei noastre. Domnul Iohannis greșește, spunând că trebuie respectate regulile concurențiale de 30%. Pe dânsul trebuie să-l intereseze cum să facă să stopeze chelirea munților României, jefuirea acestei avuții naționale strategice. Nu numai că pierdem materie lemnoasă, dar se distrug echilibre ecologice, solurile devin instabile, consecințele sunt incalculabile. Trebuie să se gândească cum să facă să stopeze asta! În vreme ce Ponta a spus un lucru foarte corect: găsiți modalitățile prin care exportul trebuie redus. E mai corectă atitudinea domnului Ponta”, a spus jurnalistul, precizând că „trebuie să se stopeze exploatarea sălbatică”.

C.T. Popescu: Eu aș fi văzut chemarea în judecată a domnului Ponta

Pe de altă parte, Cristian Tudor Popescu spune că acuzațiile pe care le-a adus premierul Victor Ponta PNL ar trebui probate. „Când domnul Ponta își manifestă talentele de diversionist și denigrator politic atunci când vorbește de persoane de la PNL care au luat legătura cu această firmă. Domnul Ponta trebuie să răspundă, calomnia este penală în clipa de față. Există o diferență între insultă și calomnie. Domnul Ponta a vorbit de fapte foarte grave, de un atac la interesul național al unor persoane dintr-un partid foarte mare al cărui președinte propulsat se află la Cotroceni. Pe astea trebuie să le probeze și dacă nu să sufere consecințele. Deocamdată, ce a spus domnul Ponta este o calomnie. Eu aș fi văzut chemarea în judecată a domnului Ponta. SRI poate fi solicitat de către organele de urmărire penală. Mi se pare straniu ca domnul președinte să apeleze în primă instanță la SRI”, a conchis jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri