CAMERA ASCUNSĂ. În Complexul Studenţesc din Timișoara se vinde alcool, deși este ilegal

Data publicării:
0602timisoara-48013

De o săptămână, în Complexul Studențesc din Timișoara ar trebui să se aplice hotărârea prin care niciun fast-food, restaurant, cafenea sau pub nu mai are voie să vândă alcool. În realitate, afacerile bazate pe aceste băuturi sunt la fel de înfloritoare.

Echipa Digi24 a realizat un reportaj cu camera ascunsă

Ospătar: Doriți pahar?

Reporter: Da, și un pahar.

Reporter: Ne-am speriat că și pe voi v-au băgat...

Ospătar: Ei, și pe noi ne-au luat la ochi. Au venit aseară (n.r. polițiștii) și l-au întrebat pe barman dacă are votcă.

Ospătar: I-a zis că nu, dar sticla mare e acolo.

Reporter: Dar cât e amenda, pe cine amendează?

Ospătar: Îți dai seama că pe patron. Nu are treabă cu tine. Vine la mine (n.r. polițiștul) și îmi zice „dă și mie o bere”. N-avem.

Reporter: Tot polițiștii?

Ospătar: Aha.

Angajata localului spune că nu avem motive să ne temem, pentru că nu există un cadru legal pe această temă. Cei care își asumă riscul şi vând în continuare alcool își pun în pericol afacerea. Poliția le poate închide localul.

„Hotărârea mea de a asigura un campus civilizat în Timișoara este fermă. Nu ne jucăm cu toți cei interesați să câștige de o manieră necivilizată, doar să câștige”, spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Pe lângă patroni, și studenții sunt afectați de hotărârea consilierilor locali. „E urât. Nu cred că e atât de păcătos să bei o bere”, se plânge unul dintre studenți.

Ca prohibiția să se aplice în totalite, polițiștii locali vor face nopți albe în fața localurilor, unii dintre ei urmând să fie îmbrăcați civil ca să îi prindă mai ușor pe ilegaliști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri