CAMERA ASCUNSĂ. Într-o hală din Capitală carnea e vândută în condiţii insalubre

Data publicării:
carne 1

La vederea camerei de filmat, patronul se enervează. Înjură şi chiar începe să ameninţe cu bătaia.

Probabil că mulţi cumpărători gândesc că nu se întâmplă nimic dacă iau carne din locuri improprii, mai ales că preţul e ceva mai mic. Cum intri în halele de carne, un furnicar de oameni parcă te ia pe sus şi te aduce în faţa unor bucăţi de carton, pe care e scris preţul, şi care zac îmbibate în bucăţile de carne. Şi se decongelează văzând cu ochii. De altfel, kilograme întregi de carne tocată sau de carnaţi băltesc în lăzile neacoperite, ţinute pe jos.

„Autorizaţiile pentru vânzarea de carne au fost retrase de ANSVSA în 2012. Operatorii economici de acolo au atacat în instanţă decizia noastră. Până la momentul finalizării procesului, nici noi, nici alte instituţii ale statului nu pot interveni acolo”, susţine Ovidiu Zvorişteanu, directorul ANSVSA.

Nici echipa Digi24 nu a fost lăsată să filmeze în interiorul centrului comercial. „Vrei să fimezi la mine? Plăteşti! Cât? 10.000 de euro pentru zece minute”, li s-a spus jurnaliştilor.

Vânzătorii şi proprietarul centrului comercial sunt verificaţi periodic de poliţişti. Doar în ultima perioadă au fost date amenzi de peste o jumătate de milion de lei, iar 104 firme care îşi desfăşoară activitatea aici au fost cercetate. Până în prezent au fost întocmite 29 de dosare penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri