Sudul țării fierbe. Cod portocaliu de caniculă

Data publicării:
canicula - GettyImages-81502754-2

FOTO: Gulliver/GettyImages

Şi astăzi va fi însă foarte cald. Oltenia şi Muntenia se află, de altfel, sub cod galben. Vor fi 36 de grade la amiază, la umbră, aşadar mult mai mult la soare. Luni canicula se va extinde şi în regiunile estice.

Cod galben

În cursul zilei de duminică, 31 iulie, în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei şi local în Oltenia, valul de căldură va persista. Temperaturile maxime vor atinge 35...36 de grade, iar la amiază disconfortul termic va fi mai accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi în aceste regiuni, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

În cursul zilei de luni, 1 august, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde, cuprinzând sudul şi estul ţării, unde se vor atinge frecvent temperaturi maxime de 35...36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, dar pe arii restrânse şi în zonele de câmpie şi podiş din regiunile intracarpatice.

Cod portocaliu de caniculă

În după-amiaza zilei de luni, 1 august, judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor atinge local maxime termice de 37...38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

De luni seară încep furtunile


Începând din seara zilei de luni, 1 august, instabilitatea atmosferică se va accentua, la început îndeosebi în vestul ţării și în zona montană, iar marți, 2 august, în majoritatea regiunilor. Vor fi averse însoţite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie, iar pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi va cădea grindină. 

Caniculă și marți

În după-amiaza zilei de marţi, 2 august, în sud-estul ţării vremea caniculară se va menţine, iar în estul Munteniei, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei se vor mai atinge maxime termice de 35...36 de grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri