CNADNR promite 100 de kilometri de autostrăzi

Data publicării:
autostrada transilvania 4675438-Mediafax Foto-Mircea Rosca-7

Cea mai mare parte a porțiunilor de autostradă din vestul României aflate în șantier, situate pe Coridorul IV paneuropean, ar fi trebuit să fie date în folosinţă încă din aprilie.

Chiar dacă mai sunt doar patru luni până la finalul anului, iar deja din noiembrie şantierele ar putea să se închidă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cele patru tronsoane de autostrăzi care ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului sunt construite în prezent în proporţie de doar 78%.

Panglica inaugurală va fi tăiată până cel mai târziu în decembrie pe prima porţiune din Lugoj-Deva, 27,6 kilometri de autostradă şi 10,5 kilometri de drum de legătură la standard de autostradă, precum şi pe trei tronsoane din Orăştie-Sibiu, circa 60 de kilometri.

Cele mai apropiate inaugurări vor avea loc luna aceasta, astfel că 27,6 kilometri din Lugoj-Deva, precum şi 24,1 kilometri din primul lot al autostrăzii Orăştie-Sibiu au ca termen estimat de finalizare luna septembrie. Inaugurările făcute în ultima parte a anului nu vor reuşi însă să „închidă" Coridorul IV paneuropean, care leagă Nădlac de Constanţa, pentru că o serie de tronsoane de autostrăzi de 10-30 kilometri sunt împrăştiate de-a lungul traseului acestui coridor, aparent fără nicio legătură una cu alta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri