CSAT se reunește marți, la ora 15.00. Este ultima ședință programată din mandatul lui Traian Băsescu 

Data publicării:
csat 30sept

Foto; presidency.ro

Şedinţa CSAT, condusă de preşedintele Traian Băsescu, va avea loc marți după-amiază, începând cu ora 15.00, la Palatul Cotroceni, se precizează într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială. Este ultima ședință programată a consiliului din mandatul de președinte al lui Traian Băsescu.

Pe ordinea de zi a şedinţei consiliului sunt incluse tematici referitoare la: raportul privind măsurile adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni internaţionale; orientările strategice ale României în planul dezvoltării infrastructurii energetice, în contextul evoluţiilor europene în domeniu; analiza activităţilor de implementare a documentelor internaţionale pe linia controlului armamentelor, creşterea încrederii şi securităţii.

De asemenea, la şedinţa CSAT urmează să fie luată în discuţie participarea Armatei României la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, în anul 2015, potrivit comunicatului citat de Mediafax.

Planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2015 reprezintă o altă tematică inclusă pe ordinea de zi a şedinţei.

Propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe anul 2015, precum şi programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2015 sunt de asemenea menţionate ca tematici pe ordinea de a a şedinţei Consiliului.

Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri