CSM CONDUS ÎN PREMIERĂ DE UN PROCUROR. Cine este Oana Schmidt Hăineală

Data publicării:
oana 20schmidt 20haineala 20csm 20mfax-42007

Procurorul Oana Schmidt Hăineală, în vârstă de 38 de ani,este membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii din ianuarie 2011, din partea parchetelor de pe lângă tribunale, iar de la începutul anului trecut a deținut mandatul de vicepreședinte al CSM.

Ea a fost aleasă astăzi președinte al CSM.

Înainte de a intra în CSM, Hăineală a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Hăineală a deținut și funcții în aparatul guvernamental. Astfel, pentru câteva luni, în cursul anului 2010, a fost consilier al președintelui Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Anterior, în perioada mai 2009 – februarie 2010, procurorul a fost consilie de stat în cadrul aparatului viceprim ministrului, respectiv al ministrului Administrației și Internelor, deținut la data numirii de Dan Nica, în prezent ministru pentru Societatea Informațională.

Între mai 2007 și mai 2009, Hăineală a fost director al Direcţiei pentru relaţia cu Ministerul Public şi de prevenire a criminalităţii şi a corupţiei, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti.

În 2004, a fost procuror șef al Biroului de anchete speciale pentru magistrați și polițiști din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Oana Schmidt Hăineală este licenţiată în ştiinţe juridice, la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a urmat cursuri post universitare în drept penal, criminologie, management organizațional, de limba arabă, dar și de securitate națională, științe militare și informații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri