C. T. Popescu: Terorismul islamist este egalat de terorismul imbecilist de la nivelul conducerii UE

Data publicării:
ctp zambitor cu ochelari pe cap

Al cui eșec este? a fost întrebat Cristian Tudor Popescu în legătură cu atentatele care au lovit Bruxelles-ul.

„O să vă citesc ceva, ce am văzut și eu azi-dimineață: Cred că ne îndreptăm către o luptă antiteroristă integrată. Azi au venit la mine trei miniștri să-mi împărtășească din informațiile lor.

Cui aparțin aceste propoziții? Am citit de două ori, de trei ori...

Aparțin dlui Koen Geens! Dl. Koen Geens este ministrul de justiție al Belgiei. Nici mai mult, nici mai puțin!

Deci, se sparie mintea!

Acest om, ministru de justiție, ne spune că e un bun prilej de socializare în interiorul guvernului belgian – sau blegian, mă gândesc – este un bun prilej să mai împărtășească informații, idei, sentimente, că altfel ei nu prea aveau comunicare umană între ei! Cu bucurie constat că au mai venit trei miniștri la mine să-mi împărtășească...Incredibil! Ministru de justiție, da?”, a răspuns Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a ironizat apoi reacţia şefei diplomației europene, Federica Mogherini, care a izbucnit în lacrimi, în timpul unei conferinţe de presă susţinute după atentatele de la Bruxelles. „Intraţi in depresie!” e îndemnul pe care îl transmite europenilor un astfel de gest, consideră Cristian Tudor Popescu. 

„Doamna aceasta, Federica Mogherini, incredibil, nu-mi vine să cred, această doamnă este șefa securității europene. Nici mai mult, nici mai puțin! Păi doamna asta este plătită – cu niște sume considerabile și pe o funcție de rang 0 – ca să dea apă la șoareci sensibili? Cum adică? I-am auzit pe unii și compătimind-o: uite, săraca, ce simțitoare este! Păi să fie simțitoare la ea acasă în ogradă! Ce mesaj transmite o persoană cu asemenea responsabilități celor 500 de milioane de cetățeni ai UE? Păi dacă șeful securității plânge, noi ce trebuie să facem? Trebuie să ne îndreptăm spre cimitir, în grup organizat, ca să nu producem panică! Sau să ne sinucidem în colectiv, ca să scăpăm de atentate! Asta ne transmite doamna: intrați în depresie, stimați cetățeni ai Uniunii Europene, uite, eu deja v-am luat-o înainte! Incredibil!”, a exclamat editorialistul.

Următorul vizat de criticile sale a fost președintele Comisiei Europene:

„Apoi domnul Juncker, însuși președintele Comisiei Europene. Ce spune domnia sa? Sunt în continuare trist, însă după ce am fost împreună cu premierul belgian în Piața Bursei, sunt stăpânit de un val de optimism – un val! - pentru că am văzut tineri belgieni și alți oameni cântând. A-i vedea pe toți acești tineri care în mod evident nu vor să se lase doborâți și dau un mesaj al iubirii împotriva discursurilor de ură este un lucru reconfortant!

Deci, în loc să-i fie rușine acestui om și groază - pentru că tinerii ăștia care cântă acum în piață la Bruxelles pot fi victimele de mâine dimineață! Cântând – așa o să sară în aer! Pentru că în acest moment, cu cât presiunea în zonă, în zona Irak-Siria, crește pe ISIS, e foarte probabil să avem reacții disperate din ce în ce mai nebunești, agresive, din partea – se pare – a miilor de jihadiști pregătiți în momentul de față în Europa de acțiune! Și dl. Juncker este străbătut de un val de optimism, fiindcă vede tinerii cum cântă. Și ăsta e președintele Comisiei Europene!”, constată Cristian Tudor Popescu.

El spune că aici „integrismul islamic a radiografiat dezintegrismul european. Sau, ca să spun altfel, terorismul islamist este cel puțin egalat de terorismul imbecilist la nivelul conducerii Uniunii Europene!”, a adăugat jurnalistul.

„S-au creat niște false probleme, false contradicții și dileme”, este de părere Cristian Tudor Popescu. „Ce trebuie să facem acum? Să trecem la o supraveghere de tip securist a întregii Uniuni Europene, legea Super-Big Brother, să trecem prin sită, în fiecare zi, ceas de ceas, să ascultăm toate telefoanele mobile, să citim toate mailurile, să prefirăm toate milioanele de cetățeni ai Uniunii Europene, că trebuie să găsim teroriștii! O idee”, a arătat Cristian Tudor Popescu. „O prostie! Nu trebuie să faci asta!”, s-a grăbit să adauge.

El a schițat și soluțiile practice și decente pentru această criză prin care trece Europa: 

„Trebuie să fii inteligent, așa cum le spune numele serviciilor ăsta de informații - intelligence – și să te duci, pe baza unor informații valoroase, pe care le obții prin mijloace specifice, cu ofițeri profesioniști, acoperiți, de la surse, și te duci acolo unde trebuie, nu te duci să cutreieri marea cu năvodul gol! Să treci oceanul prin năvod ca să prinzi teroriști! Nu-i nevoie de așa ceva. Iarăși, soluția nu este – după cum au apărut reacțiile de tipul acelui ins cu grade universitare de la Cluj, care din păcate poartă un nume ilustru, Papahagi, care spune că islamul n-a avut nicio contribuție culturală, politică, socială, științifică pentru umanitate și să se mai ducă dracului ăștia cu toleranța lor, musulmanii trebuie aruncați din Europa...A venit și dl Băsescu, atletul lui Cristos, eroul creștinătății, care acum se opune islamizării României mai ceva ca Mihai Viteazul! Cu toate că turcii n-aveau de gând să islamizeze România și nici n-au făcut-o vreodată. Deci, avem aceste reacții, care și acestea sunt absurde. După cum iarăși, inutile, deși înduioșătoare, sunt cântecele de bucurie în piață, cu toții înlănțuiți, ca să arătăm că nu ne e frică. De ce? Pentru că dincolo de toate acestea, nu s-a rostit un cuvânt esențial – s-au spus multe, terorism, islamism, integrism, Uniunea Europeană, valori, creștinism: COMPETENȚĂ! Soluția este competență! Dacă se va da dovadă de competență și colaborare eficientă la nivelul structurilor îndrituite la nivel european, atunci aceste atentate pot fi prevenite”, a conchis Cristian Tudor Popescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri