Cristian Tudor Popescu: Darius Vâlcov şi-a luat „Picassoi”, „Reno” şi „Matiji”

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-2

În timp ce venea şi scria Codul fiscal, în timp ce ne povestea nouă cum este cu finanţele româneşti, dânsul investea în aur şi în tablouri. Acesta a fost ministrul de Finanţe al României. Înţeleg întâi că ministrul de Finanţe al României nu are încredere, nu dă doi bani pe leul românesc, pentru că şi-a băgat banii, schimbându-i mai întâi în valută, mobilizând toţi valutiştii din Oltenia, ca să-şi schimbe leuţul lui, pe care trebuia să-l apere ca ministru de Finanţe. L-a schimbat mai întâi în euro şi dup-aia şi-a luat „Picassoi” (Pablo Picasso, n.r.), „Reno” (Pierre-Auguste Renoir, n.r.), „Matiji” (Henri Matisse, n.r.). Are „Matiji”?”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Eu spun corect “Picassoi” şi „Reno”, pentru că am auzit că are şi un „Coto”. Jean Cocteau, desigur. De ce? Pentru că un om care ascunde în pereţi nişte picturi de această valoare, acest om este un imbecil. Dacă el poate să considere că sensul unei opere de artă este s-o ascunzi, chiar dacă e a ta... Sensul operei se pierde în clipa în care ea stă băgată în perete, într-o pivniţă, într-un butoi şi unde-ai mai vrut tu s-o ascunzi, prin seifuri... Pentru ce? Ca să îţi plasezi banii în ce-ai considerat că ar fi o valoare perenă, să spunem, în comparaţie cu leul”, mai spune jurnalistul.

Este o involuţie faţă de Adrian Năstase. Adrian Năstase măcar şi le punea în bucătărie tablourile, tot se mai vedeau. Domnul ăsta le ascunde”, conchide Cristian Tudor Popescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri