VIDEO. Carambol cu 31 de mașini pe autostrada Sibiu-Orăștie, proaspăt inaugurată. Administratorul drumului a fost amendat

Data publicării:
carambol 1

Actualizare 17:00: Circulația pe autostrada Sibiu-Orăștie a fost reluată după mai bine de șapte ore de blocaj și de restricții.


Mai ceva ca într-un film de acţiune, 31 de maşini au intrat una într-alta, în doar câteva minute, pe autostrada Sibiu-Orăştie, de-abia inaugurată.

„A fost gheaţă pe drum. În faţa mea, Golful ăsta s-a aruncat într-un tir, l-am ocolit şi am staţionat. Stăteam cu avaria pornită şi o venit o Mazda şi m-a lovit în spate şi m-a proiectat în maşina din faţă”, a spus unul dintre șoferii implicați în carambol.

Nu era indicat nimic, m-am izbit în balustradă, am decis să-mi distrug maşina, decât să omor nişte persoane şi m-am izbit în altă maşină şi alţii s-au izbit tot aşa mai departe”, a spus un alt șofer.

Cinci oameni au fost răniţi, iar unul este în stare foarte gravă. Martorii spun că accidentul în lanţ s-a produs din cauza poleiului de pe drum. Nimeni nu a împrăştiat material antiderapant.

Pe jos e sticlă, n-au dat cu nimic. Veneam acasă de sărbători şi cu soţia şi cu aia mică, s-au lovit, le-a luat cineva şi le-a dus aici la Sibiu”, a spus șoferul.

„Patinoar! (Aţi văzut vreo maşină care să împrăştie sare?) Da, am văzut pe partea cealaltă, dar după două ore de la producerea evenimentului”, au spus martorii.

Poliţia l-a amendat pe administratorul drumului cu 8.000 de lei pentru că a intervenit prea târziu, iar Compania Naţională de Autostrazi şi Drumuri Naţionale l-a suspendat temporar din funcţie până la finalizarea anchetei.

Traficul în zonă este încă restricţionat, iar şoferii sunt direcţionaţi pe rute ocolitoare. Traficul este deviat din Sebeş pe DN1 şi DN7, adică vechiul traseu de dinainte de inaugurarea lucrării.


Accidentul s-a înregistrat la ieșirea de pe autostradă, spre Sebeș. Majoritatea persoanelor implicate se întorceau din străinătate pentru a petrece sărbătorile alături de cei dragi.

Poleiul și ceața ar fi cauzele accidentului. Echipajele SMURD și pompierii sunt la fața locului. Circulația este blocată în zonă.

Autostrada a fost inaugurată joi, cu 8 luni întârziere.

„Aproape 40 de mașini sunt implicate. Circulația este deviată prin Municipiul Sebeș pe DN 1 și DN7, adică vechea rută”, a explicat Paul Ulieru, reprezentant al Poliției.

„Nu ne-am mai confruntat pe drumurile naționale cu astfel de evenimente care să implice atât de multe vehicule”, a subliniat Luminița Prodan, din cadrul IPJ Alba.

La o oră după producerea carambolului, pe autostrada Sibiu-Orăștie a mai avut loc un accident. O mașină s-a răsturnat. Șoferul - care este teafăr - a spus că mașina, pe care abia o cumpărase, s-a răsturnat pentru că nu s-a dat cu material antiderapant pe șosea.

Abia inaugurată, Autostrada Orăştie-Sibiu le încurcă drumurile şoferilor care sperau că odată cu deschiderea circulaţiei vor ajunge mai repede în diferite colţuri ale ţării. Cei care merg dinspre Sibiu spre Orăştie se împotmolesc într-un sens giratoriu, situat în apropierea localităţii Sălişte.

Lipsa unui indicator care să le arate şoferilor drumul spre Sebeş îi pune în mare dificultate. Mai mult, unul dintre indicatoare îi întoarce din drum pe şoferii care vor să meargă dinspre Sibiu spre Sebeş.

Punctele SOS de pe autostrada Orăștie-Sibiu nu au fost încă desigilate și nici nu funcționează. Iar problemele nu se opresc aici. Bucata de autostradă Orăştie-Sibiu este drum cu obstacole, iar pe traseu se pot vedea deja animale moarte.

Mai mult, pe porţiunea inaugurată nu există toalete publice şi benzinării. Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) nu a dat un termen de rezolvare pentru aceste probleme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri