Care sunt alimentele care nu trebuie ţinute în frigider

Data publicării:
alimente legume piata mediafax

Roşiile nu trebuie ţinute în frigider niciodată pentru că îşi pierd din gust. În plus,vor deveni moi şi apoase. Cel mai bine stau la temperatura camerei şi rezistă până la trei-patru zile. În aceeaşi categorie intră şi dovleceii.

Cartofii păstraţi la rece, în schimb, vor transforma mult mai repede amidonul în zahăr. De aceea, trebuie depozitaţi în pungi de hârtie în spaţii întunecate, dar aerisite. Nu cumpăraţi niciodată cartofii în pungi de plastic, ci în saci de plasă. Ambalajele reţin umiditatea şi vor grăbi stricarea lor.

Usturoiul ţinut în frigider va mucegăi mai repede, iar dacă aţi avut obiceiul să păstraţi şi ceapa în acelaşi loc, este momentul să renunţaţi. Din cauza umezelii, se poate strica. Atenţie! Niciodată nu o puneţi lângă cartofi, pentru că ambele produse se vor altera mai repede.

Dacă vă place să folosiţi ierburi aromatice proaspete atunci când gătiţi, trebuie să ştiţi că cel mai bine se păstrează într-un vas cu apă, în bucătărie. În frigider, leuşteanul, pătrunjelul, busuiocul sau mărarul vor absorbi mirosurile din jur şi se vor ofili mai uşor. Şi cafeaua preia mirosul din frigider, aşa că o să piardă din aromă.

Nu lăsaţi bananele în frigider pentru că se pot înnegri repede şi îşi vor pierde aroma. Ţineţi-le la temperatura camerei, iar - ca sfat - înfăşuraţi-le cozile cu staniol pentru a rezista mai mult. Şi avocado trebuie tratat la fel. Dacă vreţi să se coacă mai repede, puneţi-l într-o pungă de hârtie alături de o banană.

Şi pâinea ar trebui să stea departe de temperaturile reci, pentru că se va usca mai repede. Cât despre untul de arahide, poate fi păstrat la rece dacă îl faceţi în casă. În schimb, cel cumpărat din magazin poate fi ţinut în cămară.

Mierea poate fi păstrată foarte bine la temperatura camerei. La frigider, produsul natural se va zaharisi şi va fi mai greu de întins pe pâine. Acesta este singurul dezavantaj.

Nici locul uleiurilor nu este în frigider, pentru că pot deveni vâscoase. Păstrate însă prea mult timp în cămară, vor râncezi. Singurele care pot sta la frigider sunt uleiurile din nuci, pentru că au un termen de valabilitate mai scurt decât al celorlalte sortimente.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri