Carne posibil alterată descoperită în hipermarket. Reacția Auchan

Data publicării:
796px-Auchan Hypermarket in Constanta Romania

Carnea tocată a fost descoperită în mai multe navete din depozitul hipermarchetului vizat de control. Angajaţii nu i-au putut lămuri pe inspectori dacă toată marfa era expirată şi nici când a fost pregătită.

„Produse congelate cu arsuri de congelare și ambalaje deteriorate, deficiențe de etichetare, mici și cârnați, neafișare prețuri la carnea de miel, produse lactate vândute vrac, condiții de depozitare necorespunzătoare”, a declarat ieri Marius Dunca, preşedintele ANPC.

În total 471 de kilograme de carne au fost confiscate dar acum anchetatorii vor să descopere dacă o parte din produsele din depozit au ajuns şi la vânzare.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate amenzi în valoare de peste 56.000 de lei”, a declarat comisar-şef Cătălin Ioniţă, direcţia de investigare a fraudelor IGPR.

Reprezentanţii hipermarketului se apără şi susţin că instituţia respectă toate normele de igienă, sănătate publică şi siguranţă alimentară aflate în vigoare, precum şi standardele interne aferente.

„Controlul respectiv a semnalat, pe de o parte, lipsa accidentală a unei etichetări în fluxul de producţie în cadrul unui singur magazin, datorată volumelor mari de fabricaţie din această perioadă aglomerată. Toate documentele de provenienţă şi de calitate a cărnii în curs de tocare au fost puse la dispoziţie, iar produsele erau în termen de valabilitate şi bune pentru consum, carnea fiind utilizată pentru realizarea unor preparate care aveau etichetarea legală necesară. Pe de altă parte, în privinţa cărnii de pui retrase de la vânzare, această acţiune a fost realizată chiar de către magazin - în cea mai mare parte, înainte şi fără să aibă legătură cu controlul, pentru urme de arsuri de congelare, deşi produsul respectiv era în termen de valabilitate”, se arată în comunicatul de presă al Auchan.

La scurtă vreme după control, angajaţii hipermarchetului au luat la verificat pachetele de carne expuse la vânzare pentru a descoperi dacă mai există şi alte produse îndoielnice.

Marfa confiscată din depozitul hipermarchetului depăşeşte 9 milioane de lei şi urmează a fi distrusă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri