Case distruse de muncitori

Data publicării:
case distruse

Aici dormeam eu, putea să mă omoare noaptea aici. Şi sus, şi crăpătura de aici. ”

Familia Mitroi din satul Golenţi, Calafat, a investit peste 50.000 de euro în casa părintească. Imobilul a fost grav avariat în februarie din cauza apei care s-a infiltrat sub temelia casei. Când locuinţa a început să se prăbușească, proprietarii și-au dat seama ce se întâmplă. Cu o săptămână înainte, câţiva muncitori lucraseră la sistemul de apă.

„A tras cu tractorul de acolo pământul şi aici este ţeava şi a tras şi pe urmă şi când a tras pe sub gard, a rupt furtunul. Când a rupt furtunul, curgea apa aşa, pe două părţi.”

Martorii spun că muncitorii nu au reparat cum trebuie conducta de alimentare cu apă.

Erau trei inşi. Le-am zis: curge apa. Mă, voi lipirăţi? Tăceau din gură toţi.”

***

„Cred ca trebuia mai cu atentie lucrat, dar noi le zicem Dorel. Sapa acum, dupa aia mai sapa încă o dată.”

Prima casa avariată nu era locuită, așa că pagubele au fost sesizate târziu.

Vasile Dinu, proprietar imobil avariat: „A crăpat casa pe jumăte. Era ea casa veche....Ei de frică că se lăsase casa mea, că se lăsase pe cea a vecinei, a băgat la urgență și a doua zi a venit cu excavator să o doboare de tot, să nu cadă pe casa de lângă să facă paguba mai mare.”

Oamenii vor să dea în judecată firma care a făcut lucrarea, primăria Calafat, dar și compania de asigurări.

Eliza Mitroi, fiica proprietarei: ”Noi am avut asigurare obligatorie şi asigurare facultativă. Cele două asigurări. Nici una nu ne-a dat banii. Au venit, au constatat şi atât!”

Lucian Ciobanu, primarul Municipiului Calafat: „Responsabilă este firma care a executat lucrarea. Știți cum se zice la noi, cine greșește să plătească.”

Reprezentanţii firmei nu au fost de găsit.

Reprezentant firmă constructoare: „Nu este nimeni, din păcate.”

Poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere și face cercetări pentru a stabili cine trebuie să plătească pagubele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri