Castelul de apă din Drobeta Turnu-Severin stă închis de 7 luni. Acesta a fost renovat cu un milion de euro

Data publicării:
castel de apa severin 1

Castelul de apa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Drobeta Turnu-Severin. Reabilitarea acestuia a costat peste un milion de euro, iar in primul an dupa modernizare, castelul a fost vizitat de peste 100.000 de turisti”, relatează Bogdan Marica, reporter Digi24 Craiova.

După tragedia de la Colectiv, Primăria din Drobeta Turnu-Severin a decis să închidă castelul pentru că nu avea autorizație de la ISU.

Colegii mei au constatat că anumite condiții esenţiale pentru siguranța la incendiu nu au fost respectate. Nu a fost îndeplinit gradul de rezistență al scărilor și al casei liftului”, spune Flaviu Iscru, ISU Drobeta.

Aşa că din noiembrie până acum, castelul a rămas închis.

„A durat o perioada pana ce constructorul a stabilit solutia tehnica pentru realizarea acestei ignifugari pentru ca acum ca la carte. Estimam ca in 30 de zile sa se redeschida castelul de apa”, afirmă Liviu Gabriel Nicolicea, viceprimar Drobeta Turnu Severin.

Am venit să vizităm oraşul şi turnul. Dar, acesta e închis. Aşa că ne întoarcem la aeroport.

„Îmi pare rău că stă închis un obiectiv care ar putea fi văzut de turiștii care vin”, spune un localnic.

Castelul de Apă a fost construit în urmă cu un secol și este monument istoric. Înaltă de 27 de metri, construcția oferă una dintre cele mai frumoase priveliști asupra orașului Drobeta Turnu-Severin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri