Cazul copilului ucis de câini în presa străină şi pe bloguri: „Europa, trezeşte-te şi spune NU, nu mai trimite bani către această casă de nebuni”

Data publicării:
wapo 1

 

Cazul copilului ucis de câini lângă parcul Tei din Bucureşti a ajuns şi în presa străină. Informaţia a fost preluată de agenţii de presă, posturi de televiziune şi publicaţii din întreaga lume relatând tragedia. Presa vorbeşte şi despre reacţiile stârnite de moartea copilului, precizând că preşedintele Traian Băsescu cere eutanasierea maidanezilor care nu îşi găsesc stăpân.

Associated Press titrează: „Maidanezii ucid un băiat de patru ani lângă un parc din capitala României”. În articol se aminteşte că în 2006 un turist japonez a fost ucis tot de un câine comunitar, în plin centru al Bucureştiului.

În Canada, preiau informaţii de la aceeaşi agenţie The Globe and Mail şi Montreal Gazette, care scrie că, în primele patru luni ale acestui an, la Bucureşti, 1100 de persoane au ajuns la spital cu muşcături de câini.

Subiectul este urmărit de presa scrisă şi audiovizuală, care a preluat imediat şi declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, făcute la o zi după tragicul eveniment. Este cazul publicaţiilor Washinton Post, Huffington Post şi al televiziunii Fox News.

Huffington Post, care preia aceeaşi agenţie Associated Press, titrează: „Câinii maidanezi din România trebuie să fie eutanasiaţi, declară preşedintele Traian Băsescu”. Publicaţia menţionează că preşedintele României a făcut apel către guvern să emită o Ordonanţă de Urgenţă care să permită eutanasierea a zeci de mii de maidanezi.

Şi postul de televiziune american Fox News anunţă că Traian Băsescu doreşte eutanasierea câinilor comunitari. Jurnaliştii preiau declaraţia preşedintelui, în care acesta mai spune că înţelege problema câinilor comunitari ca cetăţean şi fost primar al Bucureştiului.

Evenimentele de la Bucureşti sunt comentate şi pe reţelele sociale şi bloguri. Vorbind în numele câinilor maidanezi din Europa, Earnestunderdog.com publică o serie de articole legate de moartea băiatului de patru ani şi de reacţiile stârnite la Bucureşti:

România se ospătează astăzi cu sângele pisicilor şi al câinilor. Majoritatea populaţiei a fost antrenată într-o frenezie şi s-a transformat într-o ceată însetată de sânge, alimentată de reportajele presei locale bazate pe zvonuri şi pe informaţiile de la Guvern. (..) Europa, trezeşte-te şi spune NU, nu mai trimite bani către această casă de nebuni”, conchide autorul postării de pe blogul Earnestunderdog.com.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri