Cei 40 de kilometri dintre Vama Veche şi Agigea, parcurşi în şase ore

Data publicării:
Ambuteiaj Agigea Costinesti 1 080816

Drumul Naţional 39, care face legătura între staţiunile din partea de sud a litoralului şi Autostrada Soarelui s-a transformat într-un râu nesfârşit de maşini încă de la primele ore ale dimineţii. Infrastructura rutieră din anii '70 s-a dovedit a fi, încă o dată, depăşită în faţa zecilor de mii de turişti care au plecat spre case. În plus, se lucrează la podul de la Agigea.

Din Mangalia şi până la ieşirea din staţiunea Eforie Nord se circulă în coloană, bară la bară. Sunt aproximativ 40 de km în care şoferii mai mult stau decât înaintează.

Nervii turiştilor au atins cote alarmante mai ales că mulţi ar fi vrut să ajungă la serviciu. Claxoanele au răsunat încontinuu, deşi coloanele erau neclintite. Printre cei au stat în ambuteiaje au fost şi mulţi turişti bulgari care încercau să ajungă în staţiunea Mamaia. Mulţi s-au gândit chiar să se întoarcă acasă.

„Groaznic. Prea mult trafic, prea multe opriri, stăm de aproximativ două ore fără să ne mişcăm”.

„De unde veniţi?

De la Mangalia.

Cât aţi făcut până aici?

Vreo 2 ore... şi cred că mai facem vreo 4”.

Un localnic din Tuzla a încercat să îi ajute pe şoferi şi le-a arătat o rută alternativă, pe străzi lăturlanice care duc în Eforie Sud.

Cristian Hornea, localnic: „Uunii oameni nu vor. Eu cu cea mai mare plăcere, cu ce pot să ajut, ajut”.

După ce au scăpat de ambuteiaje, şoferii s-au bucurat că intră pe Autostrada Soarelui. S-au pripit însă.

Cătălin Bocai, Centrul InfoTrafic: „Pe sensul de mers către Capitală se circulă îngreunat începând din zona kilometrului 10 până la intrarea în Bucureşti şi pe Drumul Naţional Centura Capitalei.”

Problemele pe acest traseu nu sunt noi. Pe podul de la Agigea se circulă pe o bandă pe sens din cauza reabilitării începute în 2010. Lucrările însă sunt blocate pentru moment şi niciun muncitor nu e pe şantier.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri