Celulă de criză la nivelul Poliţiei Capitalei, pentru găsirea adolescentei dispărute

Data publicării:
3147967-Mediafax Foto-Diana Iurkiewicz

Celula de criză este formată din poliţişti şi doi specialişti din Poliţia Română.

Eleva a dispărut în jurul orei 12.00 a zilei de miercuri, în timp ce se afla în drum spre Colegiul Naţional "Sf. Sava", aflat în centrul Capitalei, pe strada General Berthelot.

Fata este în clasa a IX-a şi a intrat la liceu cu media 10.00.

Poliţiştii au găsit un bilet în care fata spunea că vrea să plece la mănăstire. Înainte de a pleca, i-ar fi trimis un email duhovnicului în care îi scria că vrea să plece la mănăstire. Acesta i-ar fi răspuns să continue studiile.

Mama fetei nu crede că fata ar fi făcut acest lucru. Ea merge pe ipoteza ca fiica sa să fi fost răpită.

Aştept ca Iulia să ne contacteze, ştiu că dacă ar avea posibilitatea, primul lucru pe care l-ar face ar fi să ne contacteze şi să vină acasă, tragem concluzia că cineva nu o lasă”, a spus mama adolescentei.

„Era atrasă şi de faţeta religioasă, intră pe net în conversaţii cu alţi tineri care aveau preocupări asemănătoare. Spuneau că la modă este un preot pe nume Arsenie Boca, care are tot felul de învăţăminte, iar tinerii găsesc multe lucruri interesante în ceea ce a spus el”, a adăugat aceasta.

Cu lacrimi în ochi şi bunica fetei, cea care i-a arătat calea credinţei, se teme să nu fi păţit ceva: „Spunea mereu că vrea să fie pură, să se căsătorească, să fie cu un băiat atunci, asta era literă de lege. Ea nu pleca nicăieri singură de acasă, nu era un copil care să umble hai - hui, la film mergea însoţită de mama sau tata, la biserică numai însoţită. Numai când mă gândesc ce i se poate întâmpla unui copil ca ea!”.

Fata urma să participe mâine la olimpiada de fizică şi, în ziua dispariţiei, ar fi putut rămâne acasă pentru a se pregăti. Este şi motivul pentru care colegii şi profesorii nu s-au îngrijorat când ea nu a mai venit miercuri la ore.

„Iulia a intrat cu 10, a fost olimpică şi a continuat să participe la competiţii. Din câte înţeleg s-a comportat absolut normal, fără să fie o extrovertită, fără să foarte explozivă şi să împărtăşească foarte multe amănunte despre ce face în afara şcolii”, povesteşte Elena Crocnan, directorul Colegiului „Sf. Sava”.

„Ultima discuţie a fetei a fost la 10.30, în ziua de miercuri, cu o colegă de clasă, spunând că ea îşi doreşte să vină miercuri la şcoală, deşi avea dreptul să rămână acasă datorită Olimpiadei de fizică la care era calificată la faza pe municipiu, dar şi că joi şi vineri dorea să rămână acasă. Colegii ştiau că ea este acasă şi se pregăteşte. Nu ştiau că s-a întâmplat nimic. De fapt eu am fost cea care i-am întrebat unde este şi am cerut să văd anturajul ei, dar se pare că nu are foarte mulţi prieteni”, spune diriginta clasei în care învaţă fata, Mihaela Chiriţă.

Poliţia Capitalei solicită sprijinul cetăţenilor pentru a o găsi pe adolescentă şi a făcut publice semnalmentele acesteia.

"Minora dispărută se numeşte Ionescu Iulia Cristina, este în vârstă de 15 ani şi are următoarele semnalmente: înălţime 1,67 m, greutate 50 kg, faţă ovală, ten de culoare deschisă, ochi verzi, păr şaten închis lung şi drept, bărbie rotundă. La data dispariţiei era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre", se arată în comunicat.

Mama şi bunica adolescentei dau declaraţii la Poliţie. Duhovnicul va fi audiat şi el în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri