ACCIDENT AVIATIC. Centrul COSPAS din Moscova: Luni nu a fost primit niciun semnal de avertizare din spațiul aerian al României

Data publicării:
avion peris

Precizările Centrului vin după ce, potrivit unui raport preliminar al ROMATSA, au existat informații de la aparatele aflate în zbor că avionul prăbușit acum o zi avea funcțională stația de de transmitere a unui semnal în caz de urgență, care ar fi trebuit decriptat la Moscova.  

 „Au existat informații de le aeronavele in zbor despre emisia stației ELT a aeronavei YRBNP, dar nu a existat informare de la centrul COSPAS-SARSAT, prin centrul alocat de la Moscova (MCC), fiind ulterior contactat MCC de către ROMATSA (telefonic și e-mail), fără niciun rezultat”, se arată într-un raport preliminar al ROMATSA.

Experții de la Moscova au precizat că, în caz de accident aviatic, nu primesc informații de la aeronavele aflate în zbor, ci chiar de la avionul prăbușit, prin intermediul unui satelit.   

Raportul nu este asumat oficial de către conducerea ROMATSA. Motivul: ancheta este încă în desfăşurare. Care sunt cauzele care au condus la aceasta tragedie am putea afla abia peste o lună. 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri