Vă mai amintiţi stâlpul din mijlocul drumului de la Craiova? Ei bine, acelaşi constructor care a asfaltat în jurul stâlpului a reuşit acum să facă o şosea de centură care s-a stricat înainte de a fi inaugurată. Centura de Sud a Craiovei are deja fisuri, deşi drumul nici măcar nu a fost finalizat. Lucrarea, de peste 12 milioane de euro, trebuia să fie gata la finalul anului 2015, cu doi ani întârziere faţă de termenul iniţial. Constructorii au observat că au apărut fisuri pe mijlocul şoselei, iar proiectul a fost sistat. CNADNR a anunţat că abia la mijlocul anului acesta ar putea fi dată în folosinţă.

Embed:

 

Din cauza acestor fisuri apărute în carosabil pe o porţiune de aproximativ 500 de metri, lucrările au fost sistate la sfârşitul anului trecut. Acum, proiectanţii au comandat o expertiză tehnică pentru a afla cauza problemei şi cum poate fi remediată.

Compania Naţională de Drumuri a precizat pentru Digi24 că decizia a aparţinut firmei de construcţii, care a cerut proiectantului centurii de sud a Craiovei să găsească o soluţie. Acesta a apelat deja la serviciile unui expert independent.

Bogdan Paunescu, reprezentant al firmei de proiectare: „În momentul acesta se întocmeşte o expertiză de către un expert autorizat. În momentul de faţă nu avem concluziile, dar se pare că ar fi fost o sursă neomogenă şi s-ar fi folosit un pământ neconform în acele zone”.

Şefii firmei de construcţii n-au fost însă de găsit, pentru a comenta această posibilitate.

În urmă cu doi ani, aceiaşi constructori au trebuit să dea explicaţii cu privire la un stâlp de electricitate lăsat în mijlocul şoselei de centură.

Aceasta mai e numită şi centura Ford, deoarece, odată terminată, constructorul de automobile, care are o fabrică la Craiova, ar avea la dispoziţie o variantă mai uşoară de a ajunge la Drumul European care leagă oraşul de Piteşti.

Lucrările la Centura de Sud a Craiovei au început în 2012. Proiectul are o valoare de peste 12 milioane de euro, din care două treimi sunt bani europeni. Data iniţială a finalizării era noiembrie 2013, dar termenul a fost prelungit cu încă doi ani. Acum, CNADNR a anunţat că şoseaua ar putea fi gata cândva în al doilea semestru din 2016. Dacă Centura de Sud a Craiovei nu va fi inaugurată până în iulie 2016, fondurile europene accesate pentru acest proiect vor trebui returnate.

 

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!