Cinci români au murit într-un accident rutier în Ungaria

Data publicării:
accident ungaria romani

Foto: szon.hu

Presa ungară a relatat inițial că cinci români, între care un copil, ar fi murit în urma unui accident rutier petrecut în apropiere de orașul Gyortelek, în Ungaria. În accident au fost implicate un autocar, un microbuz și un autoturism, scrie presa ungară. Informațiile au devenit însă în scurt timp contradictorii. Alte informații publicate de presa ungară spuneau că cinci români ar fi fost răniți.

În accident a fost implicat, potrivit imaginilor, un microbuz înmatriculat în Harghita. În autoturismul implicat în accident - înmatriculat în Polonia - se aflau tot cinci pasageri. Aceștia ar fi murit pe loc.

„Din primele cercetari, o maşină înmatriculată în Polonia, din motive necunoscute, a pătruns pe contrasens şi s-a lovit frontal de un autobuz care circula regulamentar. În urma impactului, autoturismul s-a rotit şi s-a lovit şi de microbuzul care circula în spatele lui. În urma accidentului, cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte cinci au fost rănite”, a declarat o reprezentantă a poliției din Gyortelek.

Autocarul a derapat și a intrat în zidul unei case.

MAE a confirmat pentru Digi24 că cinci români au murit în accident. Confuzia produsă în presa ungară vine din faptul că și în autoturismul polonez se aflau tot cetățeni români. Ca urmare, accidentul petrecut în Ungaria s-a soldat cu cinci morți și cinci răniți ușor, toți cetățeni români.

COMUNICATUL MAE:

„La data de 08.06.2014, la ora 4:15, pe drumul principal 49, la km. 29+250 (în apropierea localităţii Gyortelek, jud. Szabolcs-Szatmar-Bereg), un autoturism cu numere de înmatriculare poloneze la bordul căruia se aflau cetăţeni români, din motive necunoscute, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit frontal de un autovehicul care circula regulamentar, iar din spate a fost lovit de un microbuz cu numere de înmatriculare româneşti. În urma impactului, cele cinci persoane aflate în autoturism au decedat.

Călătorii aflaţi în microbuz au fost accidentaţi uşor, iar persoana care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale a fost deja externată.

Toate persoanele aflate în microbuz se află în acest moment la secţia de poliţie pentru a fi audiaţi ca martori asupra condiţiilor în care s-a produs accidentul.

O echipă a Consulatului General de la Gyula s-a deplasat la fata locului, pentru a acorda asistenţă consulară”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri