Cine este patronul firmei care a depăşit Hexi Pharma

Data publicării:
sediu al carina ploiesti captura

Firma Al Carina SRL din Ploieşti a încheiat anul trecut un contract cu Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş în valoare de peste 10 milioane de lei. Aşa a ajuns pe primul loc în topul firmelor care se ocupă de dezinfectanţi.

„Acest contract este un acord cadru, semnat pe 2 decembrie, dacă nu mă înşel, pe o perioadă de trei ani de zile. La nivel de an 2015, luna decembrie, am primit o singură comandă, în valoare de vreo 143.000 sau 144.000 de lei”, spune patronul firmei, Dan Cruceanu.

Al Carina distribuie acelaşi tip de dezinfectanţi pentru spitale ca şi Hexi Pharma, a doua societate în topul celor mai mari vânzari de dezinfectanţi în 2015, cu contracte de aproape opt milioane de lei. Societatea de pe locul 3, Remix Com SRL - care a avut vânzari de peste patru milioane de lei, nu a putut fi găsita la sediul declarat la Registrul Comerţului.

Al Carina are 12 angajaţi iar sediul ei este într-un parc industrial din Ploieşti. Acţiunile sunt împarţite în mod egal între soţii Dan şi Alina Cruceanu. Într-un interviu acordat Digi24, patronul spune ca e prieten cu un fost ofiţer SRI şi cu un fost şef al Poliţiei Prahova.

„Mă cunosc prin prisma faptului că mergem la... Ne-am întâlnit la... De exemplu, domnul... a făcut acum trei săptămâni nunta de argint, la care normal că a venit şi socru-su. Ne cunoaştem prin prisma faptului... De ploieşteni, nu de altceva”, a explică Dan Cruceanu.

Patronul firmei Al Carina ţine sa precizeze faptul ca prietenia sa cu foşti ofiţeri de informaţii şi de poliţie nu l-a ajutat în niciun fel în afaceri:

„SRI-ul, IPJ-ul Prahova... Nu, deci, sunt...

Reporter: Sunt pure cunoştinţe, nimic altceva?

Exact. Prieteni de ploieşteni, de familie. De familie, impropriu de familie. Că ne vedem la un şpriţ, într-o conjunctură, asta înseamnă că te ajută cineva la o afacere?”, spune acesta.

Declaraţiile proprietarului Al Carina vin la doar o zi după ce fosta soţie a lui Dan Condrea a afirmat că patronul Hexi Pharma era agent SIE.

Noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, joi, ca va schimba modalitatea de achiziţie a dezinfectanţilor, care se va face centralizat de acum înainte centralizat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri