VIDEO. Electric Castle, distracţie şi dans în noroi

Data publicării:
electric

Electric Castle este la cea de-a treia ediţie şi ţine până duminică. FOTO: Facebook.com/ElectricCastle

Spectatorii de aseară de la Electric Castle au ignorat ploaia şi noroiul de la Bonţida, locul unde se desfăşoară festivalul, şi s-au distrat ascultând artiştii de pe scenă.

„Mă simt foarte plouată, dar apreciez momentul cu Parov Stelar, acesta este motivul pentru care am venit aici”, spune o tânără.

„Când am pornit din Cluj nu ploua şi pe drum... (a început, n.r.). De atunci tot plouă”, spune un tânăr care poartă saci de gunoi pe cap şi pe picioare, pentru a se feri de ploaie.

„E fain, păcat că plouă, dar lumea se distrează, ne simţim bine. N-are importanţă că plouă”, a adăugat un alt spectator.

Organizatorii au pregătit 10.000 de locuri în zona de camping. În ciuda vremii, mulţi şi-au montat cortul sperând că vremea se va îndrepta.

„Am ajuns mai devreme şi deja se adunase apă în jurul cortului, dar sper să fie ok. Nu sunt chiar atât de îngrijorată, că ar trebui să ţină cortul şi dedesubt şi deasupra”, spune o tânără.

Ne aşteptăm undeva la 100.000 de oameni, dacă nu ne dă ploaia planurile peste cap. S-au vândut 20.000 de abonamente, mai sunt bilete care se pot cumpăra de la faţa locului, plus staff, plus invitaţi, credem că vom atinge suta de mii de oameni în patru zile de festival”, a declarat Andi Vanca, managerul festivalului.

Au lăsat corturile pline cu noroi în spate şi au plecat să caute cazare

“Sloganul festivalului este "We are the people", dar eu mă simt ca un porc mic, care merge prin namol”, spune un spectator.

Obosiţi şi îngheţaţi, oamenii au lăsat corturile pline cu noroi în spate şi au plecat să caute cazare.

(Plecăm, n.r.), dar numai de la camping, ne întoarcem în fiecare zi. A cedat cortul...”, spune altcineva.

„Ăsta nici măcar nu am apucat să îl pun. Am ajutat să se pună cortul ăsta şi s-a făcut piscină în el”, spune un tânăr.

Un irlandez venit la festival spune că i s-a udat cortul încă din prima noapte, dar că a întâlnit nişte români care i-au oferit un cort de rezervă.

Nimeni nu a mai putut înainta prin marea de noroi fără cizme de cauciuc. Cei care nu au venit cu ele de acasă trebuie să stea la coadă ca să îşi cumpere. „După ce am stat de două ori la coadă până acum, a treia oară a fost cu noroc, altfel nu se poate, fără cizme”, spune un alt tânăr.

În unele cazuri, nici cizmele nu au mai făcut faţă noroiului. O tânără a încercat să improvizeze şi-a pus în picioare şi nişte saci de gunoi, lipiţi cu bandă adezivă.

Unii sunt nemulţumiţi. „Cât ar fi costat o basculantă de pietriş, nu ştiu, un camion de europaleţi. Totuşi, eram 15.000 de oameni. Ne simţim un pic trădaţi de organizatori”, spune un tânăr care a mers la eveniment.

În cea de-a doua zi a festivalului vremea a început să ţină cu cei veniţi la Bonţida.

„Din fericire, s-a oprit ploaia şi oamenii vin pentru experienţa de la Electric Castle. Aseară ne-a fost dovedit că, indiferent de vreme, ei tot vor veni la castel”, a spus Andi Vanca.

Dovadă stă zona de camping care, în ciuda condiţiilor, este ocupată în continuare în proporţie de 70%.

Electric Castle este la cea de-a treia ediţie şi ţine până duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri