Clujul sărbătorește 700 de ani de când a fost atestat documentar

Data actualizării: Data publicării:
cluj FB

Pentru a marca 700 de ani de când Cluj-Napoca a fost ridicat la rang de oraș, 700 de șampanii au fost deschise în centrul orașului. Pentru această aniversare, un renumit artist din Budapesta a proiectat un spectacol video 3D pe zidurile Catedralei Sfântul Mihail din centrul orașului.

Muzicanți si personaje medivale au animat străzile din centru, la 700 de ani de când Cluj-Napoca a fost ridicat la rang de oraş liber. Pentru a sărbători cum se cuvine, 700 de şampanii au fost desfăcute în Piața Unirii.

Evenimentele au fost organizate în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, iar organizatorii au reușit să îl convingă pe renumitul artist Bordos László Zsolt să realizeze o proiecție specială şi la Cluj-Napoca, pe faţada Catedralei Sfântul Mihail.

A proiectat pe unele din cele mai importante cladiri din lume in cele mai importante orașe ale lumii. Să vă dau cateva exemple.. turnul Eiffel, de pildă, în New York, Los Angeles”, a spus PR-ul Zilelor Culturale Maghiare, Paul Boca.

Pentru spectacolul 3D de la Cluj Napoca au fost aduse din Ungaria și Germania 12 proiectoare de mari dimensiuni care au ilustrat, pe vechiul zid al bisericii, momente şi simboluri din istoria orașului.

Zilele Culturale Maghiare au început luni şi se vor încheia la finalul săptămânii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri