Aglomeraţie la ghişeele Primăriei din Cluj-Napoca. Sute de contribuabili au venit cu noaptea în cap să-și achite taxele şi impozitele pentru acest an. Edilii le oferă o reducere de zece la sută pentru plata integrală în primele trei luni din 2016, astfel că mulți au decis să se grăbească.

Embed:

 

Cei mai matinali s-au aşezat la coadă încă de la ora șapte dimineața, cu toate că ghişeele se deschideau abia două ore şi jumătate mai târziu. Supravegheaţi de agenţi ai poliţiei locale, oamenii şi-au luat numere de ordine.

Ghişeele s-au deschis cu o întârziere de trei zile, pentru că aplicaţia prin care este făcut calculul impozitului a fost schimbată.

„Modificările care s-au operat în sistemul electronic de gestiune a bazelor de date au fost în raport cu modificările apărute la Codul Fiscal în ultima zi a anului 2015 care au schimbat semnificativ algoritmul de calcul al acestor impozite”, a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca.

Impozitul pe clădiri în Cluj-Napoca e mai mare cu 25%, astfel că impozitul pentru un apartament de 50 de metri pătraţi, cu două camere, de exemplu, a crescut de la 135 de lei la aproape 170 de lei.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!