Un nou cod galben de furtuni

Data publicării:
Ploaie ploi vant vremea meteo - Guliver Getty Images-2

11 judeţe din sud-vestul țării vor rămâne sub cod galben de averse, vânt, descărcări electrice şi chiar grindină, până în această seară la ora 22:00. Tot în această regiune, riscul de inundaţii este ridicat.

Așadar, în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei şi în sud-vestul Transilvaniei vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp, iar izolat se vor cumula peste 50...60 l/mp.

Chiar dacă mâine ploile se răresc, odată cu intrarea în weekend aversele se înmulţesc din nou. Ele vor fi determinate de un front atmosferic, care va traversa ţara dinspre nord-vest câtre sud şi sud-est. Așadar în zilele viitoare nu scăpăm de vremea instabilă.

Mâine ploi slabe mai apar prin sud-vest, dar sâmbătă aversele se înmulţesc în regiunile intracarpatice. Duminică, va ploua pe arii mai extinse în sud şi sud-est, unde izolat se vor acumula cantitati de apă însemnate. Temperaturile se vor menţine apropiate de cele normale, mai puţin duminică când nu vor trece de 25 de grade, iar vremea se anunţă răcoroasă peste tot.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri