Cod galben de ploi şi vânt pentru 11 judeţe. Izolat, cantităţile de apă pot ajunge la 50 l/mp

Data publicării:
ploi burlan cod portocaliu inundatii meteo sursa foto digi24

Meteorologii au emis cod galben de ploi şi vânt pentru 11 judeţe din sudul şi sud-vestul ţării. Avertizarea este valabilă de miercuri seară, ora 20:00, până joi, ora 23:00.

Astfel, sunt anunţate averse cu descărcări electrice şi vânt puternic în majoritatea regiunilor. Nu este exclus să cadă şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp în Oltenia, jumătatea estică a Banatului, nordul Munteniei şi sudul Moldovei, iar în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Caraş-Severin se vor depăşi izolat 50 l/mp.

Sunt vizate aşadar judeţele: Caraş Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea.

Vântul va avea intensificări în regiunile sudice cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h şi temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

În judeţele din jumătatea sudică a Munteniei, precum şi în judeţul Olt, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică şi se vor acumula cantităţi de apă cuprinse în general între 15–20 l/mp.

Râurile care au pus probleme mai ales în Teleorman au izvorul în zona de deal a Munteniei, aşadar se pot înregistra acumulări de precipitaţii.

Temperaturile mai pierd câteva grade şi se vor apropia de normalul perioadei. De vineri veştile sunt mai bune - vremea se îndreaptă şi doar pe spaţii mici va mai ploua slab.

Miercuri

Până miercuri după-amiază mai este în vigoare codul portocaliu în Giurgiu. Hidrologii au emis şi un cod galben pentru acelaşi judeţ, dar şi pentru Teleorman şi Ialomiţa.

Aceste avertizări ale Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor expiră miercuri, la ora 16.

Codul portocaliu vizează râul Neajlov din Giurgiu, în timp ce Sabar, din acelaşi judeţ, este sub avertizare de cod galben. Sub cod galben sunt şi râurile Călmăţui, Vedea şi Pârâul Câinelui, din Teleorman, şi Ialomiţa, din judeţul cu acelaşi nume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri