Cod galben de inundaţii în Dâmboviţa, Buzău, Vrancea şi Bacău

Data publicării:
inundatii 2

 

Actualizare 18:00: Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter totenţial înregistrate în ultimele ore şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe unii afluenţi ai Ialomiţei (Cricovul Dulce, Vulcana, Slănic) şi afluenţii mici din bazinul mijlociu al Damboviţei (Bizdidel, R.Alb, Potopu), din judeţul Dâmboviţa, se arată în atenţionarea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

O atenţionare similară a fost emisă şi pentru unii afluenţi ai râurilor din bazinele Asău, Uz, Oituz, Caşin, Şuşiţa, Milcov, Putna, Râmnicu Sărat (judeţele Bacău, Vrancea şi Buzău).


În zonele sub avertizare se înregistrează averse cu caracter torenţial, ce vor depăşi 35 - 45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Prima avertizare Cod portocaliu a vizat judeţul Dâmboviţa, dar aceasta a expirat la 16.45.

Ulterior, o avertizare similară a fost emisă pentru judeţul Buzău.

În vigoare până la ora 17. 45 - 18.00 sunt şi mai multe avertizări cod galben, valabile pentru Bucureşti şi judeţele Bacău, Prahova şi Ilfov. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri