Cod portocaliu de ploi. Inundații în Suceava

Data publicării:
isu suceava

Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava: „Cele mai mari probleme au fost în zona Sucevei, Câmpulung Moldovenesc, Geamăna si Chiril. În total au fost inundate două locuințe, 17 anexe, 18 curți, două subsoluri, un drum comunal distrus pe 100 metri liniar și 16 podețe afectate.”

A plouat atât de tare la Suceava încât apa a îngreunat circulaţia pe străzile oraşului. Un bazar a fost inundat. Iar necazurile oamenilor sunt departe de a se fi încheiat. La această oră a intrat în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente valabil pentru şase judeţe din Moldova.

Nu doar străzile au fost inundate în Suceava, s-a intervenit cu patru autospeciale și motopompe pentru a scoate apa din subsolul unui bloc și din curtea unui localnic.

Autoritățile spun că în aceste zone sunt foarte des probleme din cauza inundațiilor, bazarul fiind situat undeva mai jos decât nivelul apei în Lunca Sucevei. în momentul de față apa s-a retras, dar a fost nevoie de doar 20 de minute pentru ca aceste zone să fie inundate. De la ora 2 este în vigoare o atenționare tip cod galben de ploi pentru toate județele Moldovei, atenționare care este valabilă până mâine dimineață la ora 11.

Probleme din Suceava au fost semnalate de telespectatorii Digi24 și le mulţumim celor care ne-au trimis imagini din oraşul inundat.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni ştire luaţi legătura cu noi la secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteţi contacta şi telefonic, sau puteţi trimite fotografii şi filmări pe Whatsapp, la numărul 0771.100.304. Este important să precizaţi numele Dumneavoastră şi locul de unde transmiteţi imaginile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri