Cod portocaliu în Arad şi Timiş. A căzut grindină cât o minge de tenis

Data publicării:
GRINDINA COVACI 2

 

ACTUALIZARE 00.30. Fenomene similare se vor înregistra şi în vestul judeţului Cluj, pentru care meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu.


Martorii spun că grindina a spart parbrize şi acoperişuri şi a îndoit tabla maşinilor. Între timp, meteorologii au prelungit codul portocaliu de furtună şi grindină care vizează judeţele Arad şi Timiş.

Meteorologii se aşteaptă la fenomene de descărcări electrice, grindină de dimensiuni mari, vânt puternic cu aspect de vijelie şi precipitaţii puternice.

Citiţi şi:

IMAGINILE DEZASTRULUI. "Mi-a intrat apa pe geam şi a ieşit pe uşă"

În vigoare sunt două avertizări Cod portocaliu pentru judeţele Arad şi Timiş.

Avertizările vizează frecvente descărcari electrice, grindină de dimensiuni medii și mari, vânt puternic cu aspect de vijelie, cantități de precipitații care vor depăși 30...40 l/mp şi izolat 50 l/mp, potrivit ANM.

Meteorologul Meda Andrei a explicat la Digi24 cum s-a ajuns la astfel de fenomene: „S-a întâmplat din cauza atmosferei care e foarte instabilă şi a determinat dezvoltarea de nori cu extindere foarte mare pe verticală, chiar şi peste 14 kilometri. În cazul acestor nori, mişcările ascendente şi descendente sunt foarte puternice. Mişcările ascendente permit formarea de grindină de mari dimensiuni, iar cele descendente au determinat intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, iar în Timiş, punctiform, chiar şi cu aspect tornadic”.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri