Control al Ministerului Sănătății la Spitalul CF2

Data actualizării: Data publicării:
sange transfuzie

Anchetă la Spitalul CF 2 din Capitală. Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări în spital după ce, la începutul lunii iulie, o femeie a primit o transfuzie cu o grupă de sânge diferită de a ei. Ancheta iniţială a arătat că asistenta care a făcut testul de sânge a etichetat greşit proba luată de la pacientă.

Acest control are loc la aproape o lună de când o pacientă de 39 de ani a fost operată de cancer de col uterin în faza incipientă. O procedură de rutină, spun doctorii. Pentru că în timpul intervenţiei a existat o sângerare obişnuită în astfel de cazuri, pacientei i s-a făcut o transfuzie. La o oră după intervenție, în secţia ATI, femeia a suferit o hemoragie puternică, iar cadrele medicale i-au administrat din nou sânge. Medicii au sesizat eroarea abia după ce le-a fost atrasă atenția de către pacienta că primeşte sânge dintr-o grupă greşită.

Starea femeii s-a degradat ulterior, iar familia îi acuză pe medici că au încercat să ascundă greşeala. De asemenea, familia pacientei a anunțat că va da în judecată Spitalul CF2.

Cazul a declanşat un val de anchete la spitalul CF2.

Controlul de luni este făcut de reprezentați ai Ministerului Sănătății, ai Direcției de Sănătate Publică București, de doi medici oncologi care sunt de la spitalele din țară, nu din București, dar și de reprezentanți de la Ministerul Transportului, insituție în subordinea căreia se află Spitalul CF2 din Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri