Unsprezece copii au ajuns astăzi la spital după două accidente provocate de şoferi de microbuze. Lângă Ploieşti, un bărbat a lovit din spate o maşină şi a aruncat-o pe linia de cale ferată cu câteva clipe înainte să treacă trenul. Iar în Constanţa, victime au fost elevi care mergeau la şcoală.

Embed:

Copiii abia se urcaseră în microbuzul care urma să-i ducă la şcoală. Şoferul maşinii în care se aflau nu a acordat prioritate unui alt automobil. Acum îşi recunoaşte senin vina.

„Se pare că microbuzul şcolar nu a respectat semnificaţia indicatorului oprire. A pătruns în intersecţie şi nu a acordat prioritate unui autovechicul condus regulamentar”, spune Nicolae Creţu, inspector Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa.

Foarte multe accidente se întâmplă din cauza asta pentru că fiind strada cu sens unic, cred că au prioritate până în capăt şi merg cu viteză”, declară Nicolae Creţu, inspector Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa.

Toţi cei nouă copii, niciunul mai mare de 15 ani, au fost duşi la spital pentru investigaţii.

„Copilul cum este? E foarte bine. A păţit ceva? Nu. Nu a păţit nimic. Doar investigaţii şi atât”, spune un parinte.

La câteva ore distanţă, alt şofer de microbuz a provocat un accident în Prahova. Nu a reuşit să oprească la trecerea de cale ferată şi a intrat în maşina din faţă.

Din spate m-a lovit şi m-a aruncat pe sine. Noroc ca nu m-a lăsat masina şi am pornit-o şi am plecat că a trecut imediat trenul după aia”, spune şoferul.

Şoferul microbuzului recunoşte că avea viteză, dar spune că cel din faţă a oprit brusc, fără ca bariera să coboare.

Şapte persoane au fost trimise la spital pentru investigaţii, printre ele gravide şi copii.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!