Copil bătut în secție de șeful poliției din Piatra-Neamț. Comisarul-șef Cezar Filip a demisionat

Data publicării:
bataie-5

Camerele de supraveghere l-au filmat pe comisarul-şef Cezar Filip cum loveşte fata adusă la interogatoriu. Speriat, copilul se refugiază într-un colţ, dar şi acolo este ajuns de pumnii poliţistului. Bărbatul trage copila de păr până în celălalt colţ al încăperii. La scenele violente asistă încă un ofiţer, care însă nu intervine. În cele din urmă, şeful Poliţiei din Piatra-Neamţ scoate fata cu forţa din cameră.

Este ilegal și nu știu să se mai fi întâmplat așa ceva vreodată.”, spune Dan Marian Lospa, directorul general adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Neamţ.

Fata de 14 ani nu era la prima întâlnire cu poliţiştii, dar asta nu justifică violenţa cu care şeful poliţiei a condus ancheta. Apropiaţii spun că adolescenta a apucat-o pe drumuri greşite după ce mama ei a plecat la muncă în străinătate, iat tatăl a părăsit-o.

Este o copilă de 14 ani care este cercetată în mai multe dosare penale privind furtul din buzunare şi tâlhării”, precizează Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Izbucnirea de violenţă a comisarului-şef părea iminentă. Într-un interviu de acum doi ani, poliţistul se arăta exasperat de faptul că legea nu îi dă voie să închidă o bandă de tâlhari minori. „Avem în documentare încă un grup care comite astfel de fapte și care încă nu au împlinit vârsta de 14 ani, situație în care din punct de vedere penal nu putem lua nicio măsură.”, spunea comisarul-șef Cezar Filip.

Psihologii sunt revoltaţi de metodele de anchetă ale şefului poliţiei Piatra-Neamţ.

Dacă un copil rămâne traumatizat pe viaţă şi eu, ca specialist, voi avea de lucrat cu el patru, cinci sau chiar zece ani de zile până îl recuperez, cine i-ar plăti acele costuri?”, se întreabă psihologul Ioan Gotcă.

Liderii de sindicat din Poliţia Română au şi ei problemele lor cu comisarul-şef Cezar Filip. Susţin că nu are experienţa şi aptitudinile necesare pentru funcţia pe care o are.

Cerem demiterea comisarului-șef din funcție și chiar destituirea din Poliție”, susține Ioan Cănărău, vicepreşedintele liderilor de sindicat ai Poliţiştilor din România.

Imaginile în care şeful Poliţiei din Piatra-Neamţ o bate pe fata de 14 ani vor ajunge şi la procurori, care pot decide să înceapă cercetarea penală ce îl poate trimite în faţa judecătorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri