Costin Borc a dezvăluit cum se poate evita drenarea banilor publice către anumite firme

Data publicării:
N23 GHITA LIBER 1 INQUAMPHOTOS

Vicepremierul a afirmat că IT-ul este un domeniu prioritar pentru România. Astfel, comentând raportul ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, conform căruia 750 de milioane lei din fonduri europene au mers, prin contracte cu statul, la firmele controlate de Sebastian Ghiţă, Costin Borc a spus că rezolvarea constă în transparență.

„Ceea ce a lipsit până acum este transparența. Dacă vă uitați la munca pe care colega mea, doamna ministru Alexandru, o face, este o muncă remarcabilă. Când suntem acuzați că nu facem nimic, aș vrea să-mi spună cineva câte guverne până acum au dat publicității toate salariile și toate persoanele din toate comitetele din AGA-uri și din CA-uri, câte achiziții publice sunt...”, a spus Costin Borc, la emisiunea În fața ta.

Potrivit acestui raport privind informaţii din sistemul SMIS legat de cheltuielile din fonduri europene, în perioada 2010-2015, grupul de firme controlate de deputatul Sebastian Ghiţă a fost beneficiar sau contractant pentru 750 de milioane de lei din care 143 de milioane în calitate de beneficiari ai unor proiecte şi 607 milioane de lei în calitate de contractori.

„Împreună cu doamna ministru lucrăm acum, sper să nu devoalez un secret, un registru al transparenței. Ca să se facă publice conflictele de interese, interacțiunile pe care le avem cu diverși 'lobby-iști'. Transparența este cuvântul. Dumneavoastră, când veți vedea lucrurile astea publicate, când toate datele sunt open data, veți putea face această disecare a fiecărui contract”, a precizat vicepremierul Costin Borc.

Uitați-vă, faptul că un contract la București a fost făcut public acum câteva zile, am citit și eu în presă, înțeleg că imediat s-a dat înapoi. Transparența este secretul”, a mai spus ministrul Economiei, făcând referire la faptul că Primăria Capitalei ar fi intenționat să cumpere bărcuțe și hidrobiciclete în valoare de 1,8 milioane lei de la o firmă care distribuie cornuri și mere în scoli, cu sediul în Voluntari.

Citiți și Cristian Ghinea, la Digi24: După ce am trimis la DNA raportul Corpului de Control, Sebastian Ghiţă mă ameninţă şi îmi spune fel de fel de chestiuni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri