Cu Trenul Regal, din Sinaia în Capitală. Familia regală a sărbătorit Ziua Națională printr-o călătorie simbolică

Data publicării:
tren regal

În acorduri de muzică militară, trenul regal a ajuns in Gara de Nord la 15.45, întocmai cum era programat. Peste o sută de oameni s-au adunat ca să îi vadă, măcar pentru câteva momente, pe membrii Familiei Regale.

Trenul plecase de la ora 13.00 din Sinaia şi s-a oprit pe drum doar la Ploieşti şi la Câmpina. Familia regală a fost însoţită în călătorie de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu. Iar la Ploieşti li s-a alăturat şi fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu.

Am fost invitat de familia regală să o însoțesc spre București. Pentru mine a fost o mare bucurie, plăcere și o mare onoare”, spune Călin Popescu Tăriceanu.

Este un moment în care toată România, în afară că sărbătorește Marea Unire, îi sărbătorește pe cei care au contribuit la Marea Unire”, a spus Ramona Mănescu.

Momentul festiv al zilei a fost vernisajul unei expoziţii de fotografie despre istoria căilor ferate române, deschise în Salonul Regal din Gara de Nord.

Alteţele lor au celebrat în mod simbolic lunga călătorie prin ţară a regelul Ferdinand şi a reginei Maria de acum aproape 100 de ani. Ei au mers atunci cu trenul regal în toată Romania ca să îi întâlnească pe românii din provinciile care se uniseră cu ţara mamă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri