„Cu bicicleta la mare”, la final 

Data publicării:
bicicleta la mare

Vânt, ploaie, frig şi 160 de kilometri parcurşi. De asta au avut parte, în a doua zi de cursă, aproape 500 de biciclişti. După aproape 12 ore de pedalat, au ajuns la Năvodari, destinaţia finală.

Lucian Mîndruţă, realizator DigiFM: „E primă tură în care ajungem pe întuneric în Constanţa. Nu mi s-a întâmplat niciodată, deci îţi dai seama cât am mers. A fost o tură grea, dar ştii cum e o tură grea, despre care poţi povesti ani de-a rândul.”

„Acum că am ajuns, foarte uşoară. Dar până să ajungi? Groaznică. De ce? Vânt, ploaie, musculatura slabă.”

Nu toţi cei 500 de ciclişti care au luat startul au trecut şi linia de sosire. 150 dintre ei au abandonat cursa din cauza vremii reci şi a problemelor musculare. Printre cei care au renunţat nu s-a numărat şi Marin Cenuşă, care are 77 de ani şi de nouă ani participă la fiecare cursă.

Marin Cenuşă, participant: „A fost vânt, a fost vânt foarte mult şi s-a mers greu. I-am promis lui Lucian că până fac 85 de ani vin cu el, numai să mai poată el să vină.”

O lungă carieră în ciclism se pare că vor avea şi două surori de 8 şi 10 ani. Şi ele au ajuns cu bine la finiş.

Bianca Gorgan: „Dealuri, deci obositor şi când am văzut că a început să plouă mi-a scăzut puţin moralul, dar a fost bine.”

Sara Gorgan: „Ce simţi tu? Ce te doare? Picioarele. Ai mai putea acum sa pedalezi? Nu prea.”

La Năvodari, temerarii ciclişti au fost întâmpinaţi cu pizza şi bere. Iar câţiva dintre ei au testat apa mării.

După atâta amar de drum să nu simţi marea? Cum a fost? Superb. Nu a mai contat nici vânt, nici ploaie, nici nimic. A fost o experienţă fantastică.”

Direct în apă. Nu ştiu dacă mai ajung anul acesta şi am zis să îmi bag picioarele în apă.”

Este al 10 lea an în care a fost organizată cursa "Cu bicicleta la mare" .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri