Cultură de canabis, descoperită în urma unui incendiu

Data publicării:
canabis

Pompierii voluntari din localitate au ajuns primii la incendiu.

Vlad Costin, viceprimarul comunei Copalnic-Mănăştur: Spre suprinderea noastră am văzut nişte plante, am văzut sistemul ăla de irigare, am depistat că ar fi vorba de canabis.

Oamenii legii au găsit, într-o hală, aproape două mii cinci sute de plante de cannabis, aflate în diferite stadii de dezvoltare, care erau irigate cu ajutorul unui sistem ingenios, confecţionat artizanal şi alimentat cu apă de la un puţ din apropierea clădirii”, transmite corespondentul Digi24 Anca Deac.

Alte 40 de kilograme de canabis măcinat, pregătite pentru consum, au fost confiscate de polițiști. Incendiul a pornit de la instalația electrică improvizată, care stimula plantele să crească mai repede.

Cornel Băbuş, purtător de cuvânt al ISU Maramureş: Incendiul a fost localizat şi lichidat după o lupta de circa două ore cu flăcările. În urmă incendiului au ars 60 de metri pătraţi din acoperişul respectivei hale.

Chiar daca plantaţia ilegală înflorea sub nasul lor, oamenii din localitate habar nu aveau ce se întâmpla în hala respectivă. Iar proprietarul ramâne un mister pentru ei.

Vasile Ştefan Mihalca, primarul Copalnic Mănăştur: Nu a fost niciodată nici la primărie văzut, nici în comunitate, nu cred că îl cunoaşte nimeni din zona asta, însă taxele îi sunt plătite la zi şi am auzit că este cetăţean olandez.

Poliţiştii l-au identificat pe proprietarul halei şi au demarat o anchetă în acest caz.

Citiți și: Cel mai folosit drog în Europa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri