D. Barbu, după afirmaţia privind banii pentru HIV/SIDA: O comparaţie nefericită. Îmi cer scuze celor care s-au considerat lezați

Data publicării:
barbu crop

„Am spus doar că Programul de prevenire și tratament HIV/SIDA are o sumă care e jumătate din toate programele Ministerului Culturii. Explicam unui public de oameni de cultură care mă întrebau despre finanțarea unor programe culturale. Regret profund dacă această declarație scoasă din context a lezat sensibilitatea cuiva, nu asta a fost intenția mea”, a spus Daniel Barbu, prin telefon, la Digi24.

Acesta a adăugat că nu a spus că Programul HIV/SIDA primește prea mulți bani.

„Am făcut o comparație, recunosc e nefericită și atâta tot”, a punctat Barbu.

„Profit de oportunitatea pe care mi-ați dat-o să transmit scuzele mele, părerea de rău pentru faptul de a fi lezat sensibilitatea celor care s-au considerat lezați de această afirmație a mea, pe care o regret și îmi cer scuze pentru a fi făcut-o”, a adăugat ministrul Culturii.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat ieri la Craiova că Programului Naţional de Prevenire şi Control HIV/SIDA îi sunt alocaţi jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. „Nu suntem în Africa de Sud”, a fost replica ministrului. El a mai spus că s-ar putea face mai multe festivaluri „dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri