DNA: Mafia cărnii a racolat bolnavi din spitale, pe numele cărora s-au creat firmele fantomă

Data publicării:
carne de pui captura

De exemplu, un salahor cu 10 clase, care a fost racolat din Spitalul TBC Florești, județul Prahova, unde se trata de SIDA. Bărbatul ar fi primit propunerea de a face bani frumoși, a fost la un birou notarial, a semnat, apoi a fost chemat la bancă pentru specimen de semnătură, iar în schimbul acestei afaceri a primit haine!

Un alt exemplu este cel al unui bărbat cu 8 clase, de meserie sudor, racolat tot din spitalul din Florești. Însă, pentru această colaborare, el a primti 500 de lei.

Procurorii dau un al treila exemplu. Un bărbat care lucra într-o parcare din București a fost abordat de un individ care i-a propus să facă „bani frumoși”, dacă înființează o firmă. Din nou, aceeași procedură ca la primul exemplu, iar în schimb a primit suma de 500 de lei. Și acest bărbat era bolnav de TBC.

În acest dosar, procurorii DNA cer arestarea în lipsă a milionarului Iustin Paraschiv, implicat în scandalul cărnii de pui contaminată. Prahoveanul, în vârstă de 31 de ani, este acuzat că ar fi înşelat statul în dosarul de evaziune fiscală de 50 de milioane de euro și nu fost găsit până acum, pentru a fi audiat. Este doar unul dintre marii afacerişti implicaţi în scandal. Însă, printr-un comunicat de presă evaziv, afaceristul susține că nu a părăsit țara.

Acţionarii principali şi administratorii de la Avicola Crevedia şi Avicola Tărtăşeşti

Afacerile Agroli Group în 2012, firmă este deţinută de Ghaziri Rami

Avicola Crevedia

cifră de afaceri: 87,16 mil. euro

profit: 0,25 mil. euro

Avicola Tărtăşeşti

cifră de afaceri: 11,11 mil. euro

profit: 0,16 mil. euro

Agroli Group

cifră de afaceri: 49 mil. euro

profit: 0,08 mil. euro

Total

cifră de afaceri: 147,2 mil. euro

profit: 0,49 mil. euro

Sursa: Ministerul de Finanţe, dosar DNA

Afacerile Avicola Mihăileşti în 2012, firmă deţinută de El Khoury Elias

cifră de afaceri: 51,23 milioane de euro

pierdere: 7,38 milioane de euro

Afacerile Avicola Calaraşi în 2012, firmă deţinută de Daher Orlando Emil

cifră de afaceri: 23,47 milioane euro

pierdere: 2 milioane de euro

Afacerile Atifco International în 2012, firmă deţinută de Atef El Said Abd El Aziz şi Ali A. Ali

cifră de afaceri: 39,68 milioane de euro

profit: 0,67 milioane de euro

Afacerile Carmistin în 2012, firmă deţinută de Ovidiu Justin Paraschiv

cifră de afaceri: 53,9 milioane euro

profit: 0,32 milioane euro

Cine este Ovidiu Iustin Paraschiv

-unul dintre cei mai tineri milionari din România

-are o avere estimată la 70 de milioane de euro

-deţine afaceri în industria cărnii şi imobiliare

Sursa: Forbes

Pe lângă toate acestea, apar și declaraţii contradictorii în cazul cărnii de pui infestate, retrase de la vânzare. Reprezentanţii Selgros susţin că au anunţat inspectorii sanitari când au primit lotul de carne de pui cu probleme, luna trecută, pentru că sunt obligaţi prin lege. Ieri, însă, şeful ANSVSA spunea că nu ştie despre nicio sesizare din partea companiei şi că ancheta a pornit de la informaţiile apărute în rechizitoriul procurorilor, care anchetează dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro.

36 de tone de carne de pui au fost retrase din magazine, din nouă judeţe şi din Capitală. Pachetele ar conţine şoareci şi excremente de rozătoare, susţin inspectorii sanitar-veterinari. Carnea, provenită de la Avicola Călăraşi, a fost distribuită la mai multe magazine din reţeaua Selgros, afirmă anchetatorii. Dezvăluirile au apărut ca urmare a investigaţiei DNA care viza evaziunea fiscală de 50 de milioane de euro, un dosar în care sunt implicaţi, printre alţii, un parlamentar şi un procuror-şef.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri