Dacian Cioloş: Guvernul intră într-o nouă fază, după Paşte

Data publicării:
dacian ciolos gov-2

Întrebat dacă a încheiat evaluarea miniştrilor din Cabinetul său şi dacă a luat vreo decizie în privinţa ministrului Muncii, Ana Claudia Costea, premierul a răspuns că remanierea nu este o prioritate a sa. Marţi, ministrul Muncii a ameninţat că demisionează dacă Ordonanţa salarizării bugetarilor nu va fi retrasă de guvern. Miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a precizat că ministrul ştia încă de luni că actul normativ ca fi retras.

„Aşa cum v-am mai spus, aveţi impresia că altă treabă nu există la Guvern decât să discutăm de remaniere. Miniştrii au nişte obiective foarte clare pe care şi le-au asumat. Eu fac evaluări cu ei periodic pentru că vreau să văd acolo unde există blocaj de ce există blocaje, să găsim soluţii”, a răspuns Dacian Cioloş, atunci când a fost întrebat dacă va schimba vreun ministru.

Însă, premierul spune că lucrurile s-ar putea schimba începând din luna mai.

„Cu siguranţă că după Paşte intrăm într-o nouă fază în care şi eu sunt conştient că trebuie să lucrăm din ce în ce mai multe rezultate la ceea ce am pregătit până acuma, în prima parte a mandatului. Şi obiectul meu se va focaliza, se va concentra pe asta. Dar, v-am mai spus, remanierea nu-i un obiectiv în sine pentru mine şi nu asta e lucrul cel mai important. Cel mai important lucru este să găsim cele mai bune soluţii pentru ca activitatea acestui guvern să fie cât mai eficientă nu doar în practică, dar şi în comunicare. Eu sunt conştient că avem mai multe de făcut pentru a prezenta, pentru a explica mai bine ceea ce facem”.

Premierul spune că este foarte posibil ca efectele reformei administraţiei - principalul obiectiv al Guvernului - să nu se vadă în acest an. Şi, de fapt, mentalităţile sunt cele care trebuie schimbate în România. „Să integrăm faptul că nu vom putea fi mai performanţi, că nu vom putea avea o percepţie mai bună în afară dacă nu ne schimbăm noi înşine şi modul nostru de abordare. Şi asta nu înseamnă neapărat schimbări de miniştri în fiecare zi sau remanieri”, a încheiat Dacian Cioloş.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri