Dacian Cioloș, speriat de efectele unui cutremur în România

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos

11 români au fost scoşi fără viaţă de sub dărâmături în urma seismului de miercuri din Italia. 14 sunt în continuare daţi dispăruţi, iar 28 trăiesc acum în tabere de sinistraţi. Bilanţul provizoriu numără 291 de decese şi aproape 400 de răniţi. Tragedia din Italia este în acelaşi timp un semnal de alarmă pentru România: nu suntem pregătiţi să facem faţă unei asemenea calamităţi. Premierul Dacian Cioloş este speriat de urmările unui eventual cutremur de proporţii.

În România, Doamne ferește, să spun. Sper să nu fim în această situație. După cazul Colectiv, când au fost identificate anumite disfuncționalități în modul de acțiune în astfel de situații de urgență, au fost deja luate și măsuri legislative și măsuri de ordin organizațional care să amelioreze funcționarea instituțiilor noastre în caz de intervenție” a declarat Dacian Cioloș.

Prim-ministrul admite însă că sunt probleme imense legate de consolidarea clădirilor.

Sunt foarte mulți oameni, mai ales proprietari privați, care sunt reticenți în a accepta eliberarea temporară a clădirilor pentru ca ele să fie consolidate. Ne gândim inclusiv la proiecte legislative care să ne permită să facem lucrul acesta,” a adăugat premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri