Dan Diaconescu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru şantaj

Data publicării:
dan diaconescu -Mediafax Foto-Ciprian Sterian-2

Dan Diaconescu / Foto: Mediafax

La începutul lunii, procurorii anticorupţie ceruseră nouă ani de închisoare pentru Dan Diaconescu şi opt ani pentru Doru Pârv, în dosarul în care aceştia sunt judecaţi pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand şi a unui om de afaceri, pentru sumele de 200.000 şi respectiv 100.000 de euro.

Pentru al treilea inculpat din dosar, Ghezea Mitruş, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere şapte ani de închisoare, reamintește Mediafax. 

Procurorul DNA a declarat atunci, în faţa instanţei, că Dan Diaconescu a făcut mai multe afirmaţii mincinoase referitor la anchetă, atât la postul OTV, cât şi la Realitatea TV, prin care a invocat faptul că ar fi vorba despre un dosar făcut la comandă politică.

Mai mult, reprezentantul Ministerului Public a menţionat că Dan Diaconescu a avut o atitudine nesinceră, acţionând cu rea-credinţă şi abuziv, inclusiv prin formularea unei cereri de strămutare a dosarului la Curtea de Apel Bucureşti.

Astfel, a spus procurorul, fondatorul PPDD ar fi încercat tergiversarea dosarului. „A încercat să politizeze conţinutul materialului probator, s-a victimizat, a dus o campanie furibundă la adresa procurorului de caz, pentru a influenţa buna desfăşurare a cercetării judecătoreşti„, a afirmat procurorul, despre Dan Diaconescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri