Urmare a Deciziei Curții Constituționale a României (C.C.R.) publicată la 9 martie a.c., pentru realizarea supravegherii tehnice în noul context legislativ, se impune suplimentarea structurii organizatorice a Poliţiei Române cu o mie de posturi de ofițeri și agenți de poliție, precum și rectificarea bugetului instituției cu aproximativ 30 de milioane de euro. 

Poliţia Română, ca structură a Ministerul Afacerilor Interne, este instituţia specializată a statului, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

În acest moment, prin structurile sale specializate, Poliţia Română asigură suport informativ, tactic-operaţional şi tehnico-operativ specializat, ce deserveşte structuri din componenţa Ministerului Public, în instrumentarea dosarelor penale.

Poliția Română a luat act de motivarea Curții Constituționale Române și o va respecta întocmai. În acest context, împreună cu Parchetul General, s-au stabilit măsurile necesare pentru continuarea activităţilor specifice derulate în dosarele penale, în condițiile date.

De asemenea,Poliţia Română a realizat o evaluare preliminară a activităților estimate a se desfășura, sens în care au fost identificate următoarele necesități:

suplimentarea cu o mie de posturi a structurii organizatorice a Poliţiei Române, care să gestioneze infrastructura tehnică suplimentară și să desfășoare activități specifice;

achiziționarea de echipamente I.T., de comunicaţii, autovehicule de diferite tipuri, precum şi alte elemente de tehnică-operativă;

- realizarea unor programe de pregătire profesională care să asigure că acești polițiști dobândesc cunoștințele necesare.

Suma totală astfel estimată se ridică la aproximativ30.000.000 de euro. 

Citiți și:

Decizia CCR privind interceptările. DIICOT are nevoie de 25 de milioane de euro și 200 de polițiști

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!