România și Vietnam au perspective de colaborare în infrastructură, energie și agricultură

Data publicării:
ciolos in vietnam -gov-ro

 ''Vietnamul cunoaște o dezvoltare economică impresionantă în acești ultimi ani și România dorește ca Vietnamul să fie un partener privilegiat în această parte a Asiei. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne aflăm aici", a declarat premierul Cioloș în cadrul convorbirilor oficiale din plenul celor două delegații, citat de Agerpres.

La finalul convorbirilor, premierul vietnamez a anunțat că s-a convenit favorizarea companiilor și investitorilor din cele două țări.

"Am convenit să favorizăm companiile și investitorii din cele două țări să realizeze parteneriate în domenii în care cele două țări au avantaje complementare, precum petrol și gaze, energie electrică, construcții navale și căi ferate, agricultură și forță de muncă", a spus Nguyen Xuan Phuc.

La rândul său, premierul Dacian Cioloș a vorbit despre reluarea relațiilor de colaborare bilaterală, în special în contextul în care în Vietnam sunt peste 3.200 de foști studenți în România care ocupă diverse poziții în stat și în economie.

ȚObservăm în acești ultimi ani evoluții impresionante ale Vietnamului în dezvoltarea economică. Este o țară modernă, din ce în ce mai deschisă spre lume, cu o creștere economică impresionantă", a menționat Cioloș.

În cadrul vizitei au fost semnate, în prezența celor doi premieri, o serie de documente oficiale. Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a semnat împreună cu omologul său vietnamez un program de cooperare în domeniile educației pentru perioada 2016 — 2020.

De asemenea, a fost parafat un Memorandum de cooperare între CNTEE Transelectrica SA și VietNam Electricity.

Premierul Dacian Cioloș a început luni un turneu asiatic, care a debutat cu o vizită oficială în R.S. Vietnam, premierul urmând să participe ulterior la cel de-al 11-lea Summit ASEM (Europe-Asia Meeting), care va avea loc în Mongolia, la Ulan Bator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri